Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door KEMPENAAR om 12:47
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 12:47
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:46
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 12:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door annette49 om 12:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tess48 om 12:43
_
Tess48 Online





_

Andere artikelen



Gepaneerde garnalen



Voor de liefhebbers van garnalen is dit een heerlijk hapje; krokante, gepaneerde kruidige garnalen.....

Dit heb je nodig:

800 gram middelgrote gepelde garnalen;
3 a 4 tenen knoflook, geperst;
peper en zout naar smaak;
mespunt komijnpoeder en mespunt "ras el hanout";*
een beetje "harissa";**
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel water;
2 eieren;
1 kop bloem;
1 kop paneermeel;
(zonnenbloem-)olie om te bakken.

* en **: verkrijgbaar bij de Marokkaanse/Turkse winkel

Zo maak je het:

Maak de garnalen schoon voorzover dat nog niet gebeurd is.
Was ze goed en laat goed uitlekken.
Doe ze in een kom en voeg er de geperste knoflook, de specerijen, peper en zout naar smaak,de harissa, de fijngehakte platte peterselie en het water aan toe. Meng alles goed door elkaar.

Klop de eieren los in een diep bord .
Doe ook de bloem in een diep bord en idem met het paneermeel.

Haal de garnalen 1 voor 1 eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en vervolgens door de paneermeel. Schud het teveel aan paneermeel er af.

Leg de aldus gepaneerde garnalen op een schaal, dek die af met keukenpapier of plasticfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Verhit zonnenbloemolie in een koekenpan en bak de gepaneerde garnalen krokant en goudbruin.
Laat goed uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.


























Geplaatst op 18 april 2008 12:35 en 11665 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wenny-m  
18 apr 2008 23:15
Prima recept lijkt me, kan ook wel zonder die ras-dinges lijkt me . Nooit van gehoord of is er een vervanger voor. Harissa heb ik wel.
Heb nog een grote zak diepvriesgarnalen in de vriezer, dus ga het proberen.

Amber  
18 apr 2008 23:39
Hallo wenny-m,

Het kan waarschijnlijk wel zonder RAS EL HANOUT (oftewel vertaald: het beste van de winkel), maar dan zou je een heel stuk van die specifieke Marokkaanse smaak missen in dit gerecht.
Als jou dat niks uitmaakt dan kan je natuurlijk wel zonder doen, maar RAS EL HANOUT is een zeer bekend en bijna onmisbaar in vele gerechten gebruikt specerijen-mengsel, dat soms wel uit 12 specerijen of meer kan bestaan.
Het is verkrijbaar in Marokkaanse winkels/slagerijen of op de markten in de wat grotere steden in Nederland en Belgie.
Wil je het eventueel toch nog eens zelf maken of er iets meer over te weten komen (je weet het maar nooit en je schreef dat je er nog nooit van had gehoord), kijk dan in de linkerkolom bij de categorie "Informatie". Daar staat een artikel en een evt. te maken recept van het beroemde "RAS EL HANOUT"-specerijenmengsel...
groetjes,
Amber
_





_
Wenny-m  
18 apr 2008 23:47
Bedankt voor je snelle antwoord, zal er eens op letten op de markt, met een spiekbriefje,maar ga er niet speciaal voor naar de stad. Fijn weekend.

Amber  
13 jun 2009 15:40
Hallo Marguerite1,

Ras el Hanaout is, zoals ik al eerder schreef "het beste van de winkel"(zie ook mijn antwoord aan Wenny-m hierboven).
Wil je er nog meer informatie over, klik dan op het volgende artikel van mijn weblog:
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=25717&RAS_EL_HANOUT_Marokkaans_kruidenmengsel
Hoe het in het Engels zou heten weet ik niet; ik denk dat het internationaal bekend staat onder deze naam "Ras el Hanout",,,,
groetjes,
AMBER
_





_
Amber  
13 jun 2009 15:47
p.s.
Marguerite1,

Je vroeg me ook wat "Harissa" is; het is een soort Noord-Afrikaanse hete kruidige sambal, die vooral wordt gebruikt in Tunesiische gerechten, maar je kan het eigenlijk wel gebruiken in allerlei gerechten waar je een beetje pit aan wilt toevoegen.
Je kunt het in Nederland kopen bij de Turkse en/of Marokkaanse winkels en op de markt.
Misschien is het in Australië verkrijbaar in winkels waar Arabische mensen hun boodschappen doen?
Wil je het zelf maken dan staan er twee recepten op mijn weblog; een gewone en een snelle versie:
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=3431&Harissa

en
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=52664&quotSnellequot_Harissa_Noord-Afrikaanse_sambal

groetjes,
AMBER