Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Shyne om 10:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:35
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine Makrouda



Dit Tunesische gerecht heeft helemaal niets te maken met een Marokkaanse tajine.
Die laatste wordt gemaakt in een aardewerken schaal met puntdeksel (de meesten van jullie wel bekend), maar de Tunesische tajine wordt bereid in een bakblik in de oven.
Het is een gerecht dat veel wordt gegeten in Algerije en Tunesie.

Dit heb je nodig:

Twee flinke kipfilets, in zeer kleine stukjes gesneden;
1 fijngehakte ui;
2 zeer fijngehakte tenen knoflook;
8 tot 10 eieren;
150 gram geraspte kaas;
6 puntjes "la vache qui rit" (of een ander merk)-smeerkaas;
zout, peper, kurkuma en evt. andere specerijen naar smaak;
250 gram van een kleine pastasoort(kleine vlindermacaroni);
olijfolie;
een groene salade met olijven.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Peper en zout de fijngesneden kipfiletstukjes en bak ze in een scheut olijfolie samen met de fijngehakte ui en knoflook aan.
Voeg er de specerijen, de kurkuma (of een beetje saffraan) en een scheutje water aan toe en laat zachtjes een half uurtje koken.
Het vocht moet ingekookt zijn tot een dikkere saus.

Kook ondertussen de macaroni gaar, giet af en spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen en laat goed uitlekken.

Laat het gekookte kipmengsel 10 minuten afkoelen.

Klop de eieren los.
Vermeng de pasta met het kipmengsel en meng daar de losgeklopte eieren, de geraspte kaas en de puntjes smeerkaas
doorheen.
Controleer of er genoeg peper en zout in zit en voeg die toe wanneer dat nodig is.
Schep de massa in een vuurvaste schaal.

Zet de schaal in de oven en bak in 30-45 minuten goudbruin en gaar.

Snijd in stukken en serveer goed heet met daarbij een groene salade met olijven....























Geplaatst op 18 april 2008 13:02 en 7534 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  19 sep 2012 11:25
Hoi Amber,
Dit recept doet mij denken aan een recept van Jeroen Krabbe en Marjan Berk. In 1980 toen ik uit huis ging om in Adam te gaan studeren, kon ik absoluut niet koken. Ik heb toen het Bezuinigingskookboek van Jeroen Krabbe en Marjan Berk gekocht. Het is een fantastisch kookboek, ik heb er veel van geleerd en kook er nog geregeld uit.
Deze Tajine Makrouda doet mij denken aan een recept van Jeroen Krabbe dat heet: Zomerse Macaroni schotel. Het was bedoeld voor een dagje zonder vlees. Er gaan blokjes ontvelde tomaat, stukjes ui en (voorgekookte) boontjes in. Wat italiaanse kruiden, zt en peper, en verder 4 eieren en 2 ons geraspte pittige kaas.
De eerste keer dat ik dit had gemaakt was voor mijn eerste etentje in mijn zeer krakkemikkige eerste woning in de Staatsliedenbuurt in Adam. Het was een groot succes, iedereen schepte een 2e keer op. Wel ben ik de dagen daarna bezig geweest om ei uit de oven te krijgen, daar ik geen ovenschalen bezat, alleen een springvorm, en ik had niet bedacht dat het ei daar uit kon lopen :-). Tsja, al doende leert men.
Ik ga jouw recept van de week uitproberen (nee, niet in een springvorm!), dank je wel. Groetje van Ilonka