Tajine Bounarayne

Dit gerecht is eenzelfde soort "tajine" als het recept hiervoor....alleen is dit afkomstig uit Oost-Algerije en het wordt gemaakt met gehakt.
Dit heb je nodig:
500 gram rundergehakt; 1 fijngehakte ui; 1 bosje fijngehakte platte peterselie; 150 gram doperwtjes (uit blik of diepvries); 6 grote eieren; 100 gram (mag ook meer) geraspte kaas; 1 eetlepel tomatenpuree; zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Bak in een koekenpan het gehakt rul samen met de fijngehakte ui en een beetje zout en peper naar smaak. Doe het gehaktmengsel in een kom en voeg er de fijngehakte peterselie, de doperwtjes, de losgeklopte eieren, de geraspte kaas en de tomatenpuree aan toe. Voeg extra peper en zout toe als dat nodig is. Vermeng alles goed en schep het mengsel in een vuurvaste schaal of bakblik en zet ongeveer 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als de bovenkant mooi bruin is en een mes er droog uitkomt als je die er in steekt dan is de tajine klaar. Snijd in vierkante stukken en dien heet op met een lekkere groene salade en/of een pittige tomatensaus.
|
Geplaatst op 18 april 2008 13:25 en 3005 keer bekeken
|

|

 |
Gast | | 12 mei 2015 12:54 |
zoso wat een heerlijke recpt maar dat hoef je tog niet alleen met kalf doen kan ook tog met koevlees :grin: :Wink: kan je ook tajin met vis maken. kan tog wel maar ik bedoel is dat wel lekker.
|
|
Gast | | 12 mei 2015 12:54 |
groetjes van nadia
|
|

 |

|

|

 |
Amber | | 12 mei 2015 13:13 |
Het gaat hier om gehakt 9ik heb het hier toch niet over KALF?) en wat voor gehakt je wilt gebruiken moet je helemaal zelf weten.
Nee, met vis lijkt me niet zo lekker maar wie weet.....
Groetjes,
AMBER
|
|