Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hehety om 09:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 08:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:58
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Auberginepuree




Dit heb je nodig:


2 aubergines;
2 teentjes knoflook;
½ theelepel komijnpoeder;
1 eetlepel geroosterd sesamzaad;
100 ml. olijfolie;
1 kleine gehakte ui;
15 gram verse koriander, fijngehakt;
zout en zwarte peper naar smaak;
Marokkaans of Turks plat brood.


Zo maak je het:


Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prik de aubergines rondom in en leg ze op een bakplaat.
Rooster de aubergines 30-40 minuten in het midden van
de oven totdat de schil bruin begint te worden.
Draai de aubergines van tijd tot tijd om.
Laat de aubergines afkoelen en halveer ze in de lengte.
Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dat in een maatbeker.
Pers de knoflook en doe dat met de gehakte ui, de komijnpoeder, sesamzaad en zwarte peper en zout naar smaak bij het vruchtvlees.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Schenk er ondertussen beetje bij beetje de olijfolie bij totdat er een romige puree ontstaat.
Schep er op het laatst de gehakte koriander doorheen.
Dien op met stukken Marokkaans of Turks brood.




Geplaatst op 21 mei 2007 21:54 en 5453 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.