Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 20:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:43
_
Elvira Online

Door Shyne om 20:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door choupie om 20:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Greeet om 20:39
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 20:39
_
Greeet Online

Door grejo om 20:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door fiederelsje om 20:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Auberginepuree




Dit heb je nodig:


2 aubergines;
2 teentjes knoflook;
½ theelepel komijnpoeder;
1 eetlepel geroosterd sesamzaad;
100 ml. olijfolie;
1 kleine gehakte ui;
15 gram verse koriander, fijngehakt;
zout en zwarte peper naar smaak;
Marokkaans of Turks plat brood.


Zo maak je het:


Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prik de aubergines rondom in en leg ze op een bakplaat.
Rooster de aubergines 30-40 minuten in het midden van
de oven totdat de schil bruin begint te worden.
Draai de aubergines van tijd tot tijd om.
Laat de aubergines afkoelen en halveer ze in de lengte.
Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dat in een maatbeker.
Pers de knoflook en doe dat met de gehakte ui, de komijnpoeder, sesamzaad en zwarte peper en zout naar smaak bij het vruchtvlees.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Schenk er ondertussen beetje bij beetje de olijfolie bij totdat er een romige puree ontstaat.
Schep er op het laatst de gehakte koriander doorheen.
Dien op met stukken Marokkaans of Turks brood.




Geplaatst op 21 mei 2007 21:54 en 5376 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.