Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



"Oum Ali", Egyptische broodpudding



Het is bekend dat je nog heel wat lekkers kunt maken als je oud brood over hebt zoals b.v. wentelteefjes en andere verrukkelijke hapjes waar je het oude brood helemaal niet meer in herkent, zo lekker is het.
Dit is ook weer zoiets en het recept komt uit Egypte.

Dit heb je nodig:

250 gram oud brood zonder korst;
45 gram rozijnen;
45 gram van je favoriete gemengde noten (b.v. pistachenootjes en amandelen), grof gehakt;
3 grote eieren;
125 gram suiker;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
een mespunt zout;
1/2 liter volle melk.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter een vuurvaste schaal met een inhoud van ongeveer 2 liter.
Snijd het oude brood in kleine blokjes en vermeng die met de rozijnen en de grofgehakte noten.

Klop in een kom de eieren los met de suiker, zout en het oranjebloesemwater en schenk er dan de melk bij.
Roer alles goed door elkaar.
Schenk het mengsel bij de brood/rozijnen/noten-massa en schep alles goed om.
Bestrooi met kaneelpoeder en laat 20 minuten staan zodat het brood goed doorweekt wordt met de vloeistof.
Schep van tijd tot tijd om.
Schep de massa in de beboterde vuurvaste schaal en zet die in een bakvorm of braadslede met een laag water.
Zet het geheel in de voorverwarmde oven en bak de pudding ongeveer 40-45 minuten of totdat de pudding aan de bovenkant goudbruin is geworden en een erin gestoken vork er droog uitkomt.
Haal dan het geheel uit de oven en uit de braadslede of bakvorm met water en laat de pudding in de vuurvaste schaal geheel afkoelen.

Serveer de pudding op kamertemperatuur of zet 'm drie uur in de koelkast om 'm koud op te dienen.


















Geplaatst op 21 mei 2008 10:22 en 9746 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
ChilaE  
19 aug 2008 19:13
Gemaakt, heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je toetjesrubriek is mijn favoriet! En de salades! Dank!!

Gast  23 jan 2013 19:40
jeeeej dit is presic wat ik nodig heb voor m.n spreekbeurt thnxxx :grin: :grin: :grin:
_





_
Amber  
24 jan 2013 13:02
Succes met je spreekbeurt....ga je de pudding ook maken om te laten proeven?
Echt niet moeilijk hè?

groetjes,
AMBER