Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ofsen om 12:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door hehety om 12:25
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 12:25
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:24
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:22
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fiederelsje om 12:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door stevw00 om 12:21
_
Stevw00 Online

Door fiederelsje om 12:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Versierde Marokkaanse rijstsalade



Deze salade is een aanrader als het wat warmer weer is.
Lekker fris en te serveren aan het begin van de maaltijd.

Dit heb je nodig:

400 gram rijst;
paar worteltjes;
doperwtjes (diepvries of uit een pot, uitgelekt);
4 vastkokende aardappelen;
2 groene paprika's;
3 eieren;
mayonaise;
1 blikje tonijn naturel;
beetje (olijf-)olie;
zwarte peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Kook de eieren hard.

Kook de rijst gaar in water met wat zout en een scheutje olie.
Schrap de worteltjes en snijd ze in kleine blokjes. Kook die gaar in wat water. Laten uitlekken.
Kook de diepvriesdoperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of neem doperwten uit een potje of blikje. Laat goed uitlekken.

Grill de paprika's boven de vlam van je gaspit tot ze zwart zijn. Doe ze even in een plastic zak; daarna kan je er gemakkelijk het velletjes vanaf halen. S
Verwijder de pitjes en snijd de gegrillde paprika's in repen.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook die gaar in wat water met zout.
Laat uitlekken.

Vermeng voor de rijstsalade de afgekoelde gekookte rijst met de afgekoelde en gekookte wortelblokjes en de doperwtjes.
Doe er een lepel mayonaise bij en evt. nog zout en zwarte peper naar smaak.
Schep alles goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Vermeng voor de aardappelsalade de gekookte en afgekoelde aardappelblokjes met stukjes uitgelekte tonijn uit blik en doe er een lepeltje mayonaise, beetje ketchup en evt. nog zwarte peper en zout naar smaak bij.
Schep alles voorzichtig om en zet in de koelkast.

Neem een mooie grote schaal.
Neem een kom (niet al te groot) en schep daar de rijstsalade in. Druk een beetje aan en keer de kom om in het midden van de schaal.
Schep rondom de rijstsalade hoopjes aardappelsalade en reepjes gegrillde paprika.
Maak de salade af met partjes hardgekookte ei.
Tot slot kan je de salade nog versieren met zwarte olijven, augurkjes en zilveruitjes.





















Geplaatst op 05 juni 2008 18:04 en 22195 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Pilva  
23 dec 2008 20:17
Ik zit net op dit Net, maar je hebt erg leuke recepten, na de Kerst kijk ik weer eens, ik heb nu al mijn plan klaar.Fijne dagen,Pilva.

Amber  
23 dec 2008 23:34
Hallo Pilva,

Leuk dat je eens even bent komen kijken op dit weblog.
Ik hoop dat er leuke gerechten voor je bijstaan; er staan er hier meer dan 250!
Kom dus nog eens langs, als je wilt,
groetjes en hele fijne dagen,
AMBER
_





_
Mirma  
17 apr 2009 09:43
dat ziet er weer overheerlijk uit ga ik zeker proberen liefs

Gast  09 okt 2011 21:45
Het ziet er heerlijk uit, me moeder wil het gelijk gaan maken haha.

groetjes,
_





_
Gast  17 mrt 2013 20:52
zooo dat is lekker