Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 20:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:43
_
Elvira Online

Door Shyne om 20:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door choupie om 20:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Greeet om 20:39
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 20:39
_
Greeet Online

Door grejo om 20:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door fiederelsje om 20:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse ratatouille (chakchouka)



Dit heb je nodig:

1 kilo rode en groene paprika’s;

1 kilo tomaten;
4 tenen knoflook;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
2 dessertlepels zoete paprikapoeder;
½ theelepel scherpe rode peper;
½ dessertlepel komijnpoeder;
½ dessertlepel zout.


Zo maak je het:

Leg de paprika’s op een bakblik en zet ze in een hete oven of onder een hete grill.
Laat ze aan alle kanten donker grillen en stop ze vervolgens in een plastic zak of verpak ze in een stuk alufolie.
Wacht 10 minuten.
Haal vervolgens de schil van de paprika’s af.
Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en laat ze “schrikken” in ijskoud water. Haal er vervolgens de velletjes af.
Verwijder vocht en pitjes uit de paprika’s en de tomaten en snijd ze in hele kleine stukjes.
Pel de knoflook en hak die zeer fijn.
Doe hetzelfde met de peterselie en de koriander.
Vermeng alles, tezamen met de specerijen, in een pan en breng aan de kook.
Laat, af en toe roerend, een half uur zachtjes pruttelen op laag vuur.
Het overtollige vocht moet zoveel mogelijk verdampen.
Deze “chakchouka” kan je warm of koud eten, bijvoorbeeld als bijgerecht bij gegrilld vlees aan pennen.




Geplaatst op 29 mei 2007 11:50 en 7228 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.