Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 09:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 08:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:58
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 08:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse ratatouille (chakchouka)



Dit heb je nodig:

1 kilo rode en groene paprika’s;

1 kilo tomaten;
4 tenen knoflook;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
2 dessertlepels zoete paprikapoeder;
½ theelepel scherpe rode peper;
½ dessertlepel komijnpoeder;
½ dessertlepel zout.


Zo maak je het:

Leg de paprika’s op een bakblik en zet ze in een hete oven of onder een hete grill.
Laat ze aan alle kanten donker grillen en stop ze vervolgens in een plastic zak of verpak ze in een stuk alufolie.
Wacht 10 minuten.
Haal vervolgens de schil van de paprika’s af.
Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en laat ze “schrikken” in ijskoud water. Haal er vervolgens de velletjes af.
Verwijder vocht en pitjes uit de paprika’s en de tomaten en snijd ze in hele kleine stukjes.
Pel de knoflook en hak die zeer fijn.
Doe hetzelfde met de peterselie en de koriander.
Vermeng alles, tezamen met de specerijen, in een pan en breng aan de kook.
Laat, af en toe roerend, een half uur zachtjes pruttelen op laag vuur.
Het overtollige vocht moet zoveel mogelijk verdampen.
Deze “chakchouka” kan je warm of koud eten, bijvoorbeeld als bijgerecht bij gegrilld vlees aan pennen.




Geplaatst op 29 mei 2007 11:50 en 7396 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.