Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Meghli (gekruid Libanees rijstdessert)



Ik ben gek op toetjes en ook de Marokkaanse en de andere Arabische keukens tellen er vele.
Dit is er zo een:

Dit heb je nodig:

150 gram rijstebloem;
200 gram poedersuiker;
1 liter water;
Kaneelpoeder en karwijpoeder (dat kan varieren van 1 dessertlepel van elk tot 3 dessertlepels van elk, al naar gelang je lekker vindt).

Versiering:
Gemalen cocos, geroostyerde pijnboompitten, grote gele rozijnen, grof gehakte amandelen, grof gehakte ongezouten pistachenootjes.(zie afbeelding om een idee te krijgen van hoe je het kunt versieren).

Zo maak je het:

Vermeng in een kookpan de rijstebloem met de suiker en de specerijen en voeg daar al kloppend de liter water aan toe.
Breng alles al kloppend aan de kook op een matig vuur totdat de massa dik en luchtig wordt.

Giet de massa in omgespoelde coupes en laat afkoelen.
Zet ze dan in de koelkast zodat het door en door koud wordt.

Versier elke coupe Meghli met de hierboven genoemde ingredienten.












Geplaatst op 28 augustus 2008 13:50 en 6234 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 okt 2012 13:36
kan je dit ook doen zonder de versieringen, het is voor een schoolopdracht? :grin:

Amber  
02 okt 2012 15:00
Natuurlijk....het is jouw dessert, dus je kan het maken zoals je zelf wilt.
_