Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Indiase rozenpudding



Tja, nu ik toch bezig ben met toetjes, heb ik er hier nog een voor jullie.
Niet echt een Arabisch dessert, maar ditmaal uit India.

Dit heb je nodig:

10 gram gelatineblaadjes;
50 cl. volle melk;
een paar druppels vanille-extract;
250 ml. gecondenseerde gesuikerde melk;
3 volle eetlepels suiker (1 voor de pudding en 2 voor de cocos);
2 eetlepels rozenwater;
een paar druppeltjes rode kleurstof;
4 eetlepels gemalen cocos;
10 grofgehakte geroosterde amandelen.

Zo maak je het:

Laat de gelatine weken in ijskoud water.

Doe de melk in een kookpan en voeg daar het vanille-extract, de gecondenseerde melk, 1 volle eetlepel suiker en de kleurstof aan toe.
Vermeng alles goed en breng langzaam in 4/5 minuten aan de kook.
Haal de pan, als het mengsel kookt, van het gas af en voeg er het rozenwater en de zeer goed uitgeknepen gelatine aan toe en vermeng alles goed.

Doe het mengsel in coupes of schaaltjes en laat geheel afkoelen.
Zet dan minstens 2 uur in de koelkast of nog beter: een hele nacht.

Rooster in een anti-aanbakpannetje de geraspte cocos samen met de gehakte amandelen en de 2 eetlepels suiker.
Pas op; dit mengsel brandt heel snel aan....
Roer goed tot het mengsel goudbruin caramelliseert. Laat geheel afkoelen.

Serveer de rozenpuddinkjes versierd met het gecaramelliseerde cocos/notenmengsel.























Geplaatst op 28 augustus 2008 14:11 en 5455 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
ChilaE  
30 aug 2008 08:12
Joepie, weer nieuwe toetjes! Alleen met gelatine heb ik altijd ruzie...en dank je maar weer voor de moeite van het plaatsen! :-)

Gast  03 aug 2011 10:59
Hallo Amber.

Gelatine blaadjes die hier in de winkel te koop zijn, zijn niet halal.
Hoe kan ik dit oplossen???
_





_
Amber  
04 aug 2011 12:32
Je kunt i.p.v. gelatine Agar-agar gebruiken.