Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 15:12
_
Prlwytzkofsky Online

Door WillemijnF om 15:11
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Falafel (kikkererwtenballetjes)



Dit heb je nodig:

500 gram gedroogde tuinbonen;
1 blik (500 ml.) kikkererwten;
3 eetlepels bloem;
1 fijngehakt bosje platte peterselie;
olie om te fituren;
7 tenen knoflook;
1 dessertlepel rode peper of paprika;
1 eetlepel komijnpoeder;
1 bosje verse fijngehakte koriander;
zout en zwarte peper naar smaak.


Zo maak je het:

Laat de gedroogde tuinbonen en de kikkererwten een hele nacht weken in een bak water.
Laat ze uitlekken en doe ze in een kookpan; bedek met water tot ze net onder staan en voeg zout toe.
Breng aan de kook, zet het gas laag en laat de tuinbonen en kikkererwten in ongeveer 2 uur zacht en gaar worden.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet, doe ze in een keukenmachine samen met de peterselie en koriander, de ui en de knoflook, de specerijen en de bloem en vermeng alles tot een stevige puree.
Laat de puree tenminste een uur rusten.
Maak balletjes van de puree en frituur ze met een paar tegelijk in de hete olie.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.




Geplaatst op 10 juni 2007 15:13 en 7284 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  17 feb 2012 21:15
vraagje?
moet ik gee n paneermeel gebruiken vlak voor het bakken?
mvg
fairouz

Amber  
22 feb 2012 12:12
Kan maar hoeft niet....
_