Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online

Door Annemarie. om 00:15
_
Annemarie. Online

Door jocowi om 00:15
_
Jocowi Online





_

Andere artikelen



Falafel (kikkererwtenballetjes)



Dit heb je nodig:

500 gram gedroogde tuinbonen;
1 blik (500 ml.) kikkererwten;
3 eetlepels bloem;
1 fijngehakt bosje platte peterselie;
olie om te fituren;
7 tenen knoflook;
1 dessertlepel rode peper of paprika;
1 eetlepel komijnpoeder;
1 bosje verse fijngehakte koriander;
zout en zwarte peper naar smaak.


Zo maak je het:

Laat de gedroogde tuinbonen en de kikkererwten een hele nacht weken in een bak water.
Laat ze uitlekken en doe ze in een kookpan; bedek met water tot ze net onder staan en voeg zout toe.
Breng aan de kook, zet het gas laag en laat de tuinbonen en kikkererwten in ongeveer 2 uur zacht en gaar worden.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet, doe ze in een keukenmachine samen met de peterselie en koriander, de ui en de knoflook, de specerijen en de bloem en vermeng alles tot een stevige puree.
Laat de puree tenminste een uur rusten.
Maak balletjes van de puree en frituur ze met een paar tegelijk in de hete olie.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.




Geplaatst op 10 juni 2007 15:13 en 7467 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  17 feb 2012 21:15
vraagje?
moet ik gee n paneermeel gebruiken vlak voor het bakken?
mvg
fairouz

Amber  
22 feb 2012 12:12
Kan maar hoeft niet....
_