Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Gegratineerde ratatouilleschotel



Een lekker groentegerecht dat kan worden geserveerd bij vlees en kip.

Dit heb je nodig:

2 kleine aubergines;
3 tomaten + 1 eetlepel tomatenpuree;
3 courgettes;
1 rode-gele of groene paprika;
3 tenen knoflook;
1 flinke handvol fijngehakte platte peterselie;
een beetje verse basilicum;
1 eetlepel gedroogde tuinkruiden;
3 eetlepels olijfolie;
paneermeel;
100 gram geraspte gruyerekaas;
20 gram roomboter;
peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd alle groenten in kleine stukjes en fruit die aan in de drie eetlepels olijfolie.
Voeg er de tomatenpuree, de fijngehakte en de gedroogde kruiden, de geperste knoflooktenen en peper en zout naar smaak aan toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het geheel ongeveer 30 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen.

Als de ratatouille zacht is geworden, het vocht is verdampt en de saus een beetje is ingedikt vet dan een vuurvaste schaal in met roomboter en schep de ratatouille er in.

Vermeng paneermeel met Gruyerekaas en strooi die over de ratatouille. Verdeel daar een paar kleine klontjes boter overheen en zet de schaal in de voorverwarmde oven.

Laat 20 minuten gratineren en dien de ratatouille heet op.























Geplaatst op 17 september 2008 12:50 en 3777 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 sep 2016 16:55
Ik wil ratatouillemaken maar wat versta je onder gedroogde tuinkruiden
Want,t er komt al peterselie in en bacilium in.

Amber  
02 sep 2016 12:38
Met gedroogde tuinkruiden bedoel ik eigelijk Povençaalse kruiden.
_