Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Gebakken abrikozen gevuld met amandelspijs


Gebakken abrikozen gevuld met amandelspijs

Ziet dit nagerechtje er niet appetijtelijk uit? Het water loopt je zo in de mond.
Gelukkig erg eenvoudig te bereiden, dus volgt nu het recept:

Dit heb je nodig:

8 verse abrikozen, rijp maar nog stevig;
100 gram amandelen, zeer fijn gemalen;
een beetje suiker;
oranjebloesemwater.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter een bakplaat.

Snijd de abrikozen in tweeen en verwijder de pitten.

Vermeng de fijngemalen amandelen met wat suiker. De hoeveelheid suiker hangt af van de zoetheid van de abrikozen.
Proef de spijs om te weten wat de juiste hoeveelheid suiker moet zijn.
Begin met het toevoegen van 1 eetlepel oranjebloesemwater aan de amandelspijs en voeg dan nog zoveel meer toe als nodig is voor een soepel en samenhangend amandelspijs.

Verdeel de spijs in 8 porties en vul daarmee de 8 abrikooshelften.
Zet er vervolgens de andere 8 helften bovenop.

Zet de gevulde abrikozen op de beboterde bakplaat en zet die in de voorverwarmde oven.
Bak ongeveer 10-15 minuten of totdat je ziet dat de abrikozen zacht geworden zijn.
Kijk na 10 minuten af en toe in de oven want je wilt niet dat de abrikozen aan gaan branden.

Dien ze meteen op met daarbij een bolletje vanilleijs.














Geplaatst op 20 september 2008 22:54 en 3862 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  05 mei 2012 12:10
Ik ga dit vanavond maken, kan niet wachten, thanks!