Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Gebakken abrikozen gevuld met amandelspijs


Gebakken abrikozen gevuld met amandelspijs

Ziet dit nagerechtje er niet appetijtelijk uit? Het water loopt je zo in de mond.
Gelukkig erg eenvoudig te bereiden, dus volgt nu het recept:

Dit heb je nodig:

8 verse abrikozen, rijp maar nog stevig;
100 gram amandelen, zeer fijn gemalen;
een beetje suiker;
oranjebloesemwater.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter een bakplaat.

Snijd de abrikozen in tweeen en verwijder de pitten.

Vermeng de fijngemalen amandelen met wat suiker. De hoeveelheid suiker hangt af van de zoetheid van de abrikozen.
Proef de spijs om te weten wat de juiste hoeveelheid suiker moet zijn.
Begin met het toevoegen van 1 eetlepel oranjebloesemwater aan de amandelspijs en voeg dan nog zoveel meer toe als nodig is voor een soepel en samenhangend amandelspijs.

Verdeel de spijs in 8 porties en vul daarmee de 8 abrikooshelften.
Zet er vervolgens de andere 8 helften bovenop.

Zet de gevulde abrikozen op de beboterde bakplaat en zet die in de voorverwarmde oven.
Bak ongeveer 10-15 minuten of totdat je ziet dat de abrikozen zacht geworden zijn.
Kijk na 10 minuten af en toe in de oven want je wilt niet dat de abrikozen aan gaan branden.

Dien ze meteen op met daarbij een bolletje vanilleijs.














Geplaatst op 20 september 2008 22:54 en 3773 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  05 mei 2012 12:10
Ik ga dit vanavond maken, kan niet wachten, thanks!