Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Libanees rijstdessert


Libanees rijstdessert

Ik weet het, ik weet het: de meeste desserts van Marokkaans/Arabisch origine hebben als basis rijst of rijstebloem, maar ik vind het leuk om zoveel mogelijk variaties te plaatsen zodat er een ruime keus is.
Dit is er weer zo 1:

Dit heb je nodig:

1 liter volle melk,
100 gram basmatirijst of andere langkorrelige rijst;
120 gram suiker;
1 volle eetlepel maizena;
1 eetlepel oranjebloesemwater of rozenwater of een mengsel van beide.

Zo maak je het:

Kook eerst de rijst gaar (maar niet te gaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de melk aan de kook en doe daar de al gekookte rijst bij en roer ongeveer 5 minuten op een zacht vuur.

Maak een papje van de maizena en 1 a 2 eetlepels water en voeg daar de oranjebloesemwater/rozenwater of een mengsel van beide aan toe.

Doe dat papje al roerende bij het rijstmengsel en voeg er ook de suiker aan toe.
Laat het geheel ongeveer 10-12 minuten al roerend zachtjes pruttelen.

Het mengsel moet licht indikken; het moet de dikte hebben van een gebonden soep.

Doe het rijstdessert in mooie coupes of kommetjes en laat helemaal afkoelen.
Zet dan tenminste 4 uur maar nog beter een hele nacht in de koelkast.
Haal ze in dat geval 30 minuten voor gebruik er uit.

Versier het rijstdessert met grofgehakte geroosterde amandelen of pistachenootjes en/of een stukje geconfijt fruit.













Geplaatst op 22 september 2008 17:19 en 5268 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.