Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Libanees rijstdessert


Libanees rijstdessert

Ik weet het, ik weet het: de meeste desserts van Marokkaans/Arabisch origine hebben als basis rijst of rijstebloem, maar ik vind het leuk om zoveel mogelijk variaties te plaatsen zodat er een ruime keus is.
Dit is er weer zo 1:

Dit heb je nodig:

1 liter volle melk,
100 gram basmatirijst of andere langkorrelige rijst;
120 gram suiker;
1 volle eetlepel maizena;
1 eetlepel oranjebloesemwater of rozenwater of een mengsel van beide.

Zo maak je het:

Kook eerst de rijst gaar (maar niet te gaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de melk aan de kook en doe daar de al gekookte rijst bij en roer ongeveer 5 minuten op een zacht vuur.

Maak een papje van de maizena en 1 a 2 eetlepels water en voeg daar de oranjebloesemwater/rozenwater of een mengsel van beide aan toe.

Doe dat papje al roerende bij het rijstmengsel en voeg er ook de suiker aan toe.
Laat het geheel ongeveer 10-12 minuten al roerend zachtjes pruttelen.

Het mengsel moet licht indikken; het moet de dikte hebben van een gebonden soep.

Doe het rijstdessert in mooie coupes of kommetjes en laat helemaal afkoelen.
Zet dan tenminste 4 uur maar nog beter een hele nacht in de koelkast.
Haal ze in dat geval 30 minuten voor gebruik er uit.

Versier het rijstdessert met grofgehakte geroosterde amandelen of pistachenootjes en/of een stukje geconfijt fruit.













Geplaatst op 22 september 2008 17:19 en 5187 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.