Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Palouza/Algerijns dessert


Palouza/Algerijns dessert

Ja hoor, nog een recept voor een dessert. Zoveel staan er nog niet op dit weblog dus er kan er best nog wel eentje bij, hahaha....

Dit heb je nodig:

1 liter volle melk;
4 eetlepels maizena;
6 eetlepels suiker;
1 a 2 eetlepels oranjebloesemwater of rozenwater.
n.b.: hoe voller de eetlepels maizena, hoe dikker het dessert. Je moet dat dus zelf een beetje uitmikken....

Garnering:
Gehakte amandelen en/of gemengde noten (walnoten, hazelnoten. etc), pistachenootjes of een paar mooie lijntjes kaneelpoeder.

Zo maak je het:

Vermeng in een pan de suiker met de maizena en voeg daar al kloppend met een garde beetje bij beetje de koude melk aan toe.
Giet er op het laatst het oranjebloesem of rozenwater bij.

Breng het mengsel langzaam en al roerende aan de kook.
Als het mengsel kookt laat het dan even doorpruttelen tot het lekker dik wordt.

Haal van het gas af.

Giet de creme in coupes of kommetjes, laat afkoelen en zet dan tenminste 2 uur of nog beter een hele nacht in de koelkast.

Versier voor gebruik met de hierboven genoemde gehakte amandelen. gemengde nootjes, pistachenootjes of kaneel.











Geplaatst op 22 september 2008 17:38 en 6418 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 mrt 2011 15:45
MMMMMM lijkt me heerlijk... je andere toetjes trouwens ook.....
maar waar koop ik oranjebloesemwater of rozenwater?????
groetje ria

Amber  
29 mrt 2011 19:24
Hallo Ria,

Oranjebloesemwater en/of rozenwater kan je kopen in de Marokkaanse en/of Turkse winkels en evt. ook bij een Indische toko.
De goed gesorteerde supermarkten zoals AH of Jumbo verkopen het ook vaak wel bij de afdeling exotische produkten.
Succes er mee.
groetjes,
AMBER
_





_
Gast  04 jun 2012 17:35
Salam ou 3likoum Amber,

Mijn vraag was of ik ipv maizena ook maismeel kan gebruiken?

Groetjes Farah.

Amber  
04 jun 2012 17:36
Maizena ís maismeel.....
_





_
Gast  04 jun 2012 17:39
sokran

Amber  
04 jun 2012 18:43
Graag gedaan hoor...... :grin:
_





_
Gast  11 feb 2013 16:57
Ps: amber.....word het niet tijd voor een eigen kookboekje? dan introduceer ik je wel bij de uitgever...groetjes Esra

Amber  
11 feb 2013 21:21
Nee hoor Esram, daar begin ik niet aan; ik vind zo'n weblog veel leuker zodat iedereen hier gratis en voor niks ideetjes kan opdoen om iets lekkers te maken. :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  13 mei 2015 12:02
wat van soort eten is dat word betje miselijk van als ik het zo zie

Amber  
13 mei 2015 12:24
Wat voor soort eten??? Het is een toetje oftewel een dessert en als het je niet lekker lijkt hoef je het toch ook niet te maken? Is niet verplicht hoor.....
_