Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Karekiet om 21:31
_
Karekiet Online

Door Prlwytzkofsky om 21:28
_
Prlwytzkofsky Online

Door annemie61 om 21:27
_
Nieuw Gastenboek bericht geplaatst

Door frances om 21:24
_
Frances Online

Door Annelies1 om 21:22
_
Annelies1 Online

Door Marc om 21:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door annemie61 om 21:18
_
Annemie61 Online

Door SiebevanderBij om 21:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Erwtensoep met Ras el Hanout


erwtensoep met ras el hanout

Deze soep kan je zien als een huwelijk tussen Noord-Europa en Noord-Afrika.
De welbekende Europese erwtensoep maar dan op een Noord-Afrikaanse manier bereid door toevoegen van ingredienten zoals het bekende Marokkaanse specerijenmengsel "Ras el Hanout", dat vrij vertaald zoiets betekent als "het beste van de winkel".
Je kunt het in de Marokkaanse winkel kopen of aan een Marokkaans kraampje op de markt in de grote steden.

Dit heb je nodig:

300 gram spliterwten;
1 middelgrote rode ui, zeer fijn gehakt;
2 eetlepels fijngehakt selderieblad;
1 middelgrote grofgeraspte wortel;
2 blaadjes laurier;
1/2 koffielepel "Ras el Hanout";
30 gram roomboter;
zout naar smaak (of evt. bouillonblokjes);
2 liter lauw water.

Zo maak je het:

Smelt in een soeppan met dikke bodem de roomboter en fruit daar enkele minuten de fijngehakt ui, de geraspte wortel en de fijngehakte selderie in aan.
Voeg er dan de spliterwten, de laurierblaadjes en zout (of bouillonblokjes) aan toe en giet het water er bij.
Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken en doe er dan het specerijenmengsel bij.
Doe het deksel op de pan en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep, als de spliterwten zacht zijn, glad met een staafmixer en laat daarna nog even 2 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Dien de soep op met daarbij Marokkaans volkorenbrood.





Geplaatst op 03 oktober 2008 12:31 en 7313 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wenny-m  
03 okt 2008 12:53
Grappig, ik heb een indonesische variat bij mijn recepten staan. Ook lekker. Een wereldgerecht dus.

Amber  
03 okt 2008 13:49
Hahaha, ja eigenlijk wel dus.....leuk toch?

groetjes,
AMBER
_