Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Bert- om 10:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bert- om 10:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:18
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sippy om 10:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Syrische rijst/gehakttaart met doperwten en pijnboompitten



Een heel aparte manier om een rijstgerecht op te dienen, vind je ook niet? En lekker dat het is......

Dit heb je nodig:

500 gram basmatirijst;
300 gram (diepvries-)doperwten;
1 klein theelepeltje zout;
1 eetlepel zonnebloemolie;
3/4 - 1 liter heet water om te koken.

Voor het gehakt:
1 kilo fijngemalen lamsgehakt;
1 grote fijngehakte ui;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel korianderpoeder;
4 eetlepels olijfolie,
zout naar smaak.

Voor de versiering:
een handje pijnboompitjes of witte amandelen.

Zo maak je het:

Kook in een pan met water, zout en zonnenbloemolie de rijst met de doperwten.

Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en fruit daarin de ui tot die glazig is en voeg er dan het lamsgehakt en de specerijen aan toe.
Roer alles goed door elkaar en bak het gehakt rul in ongeveer 12 minuten. Steeds goed blijven omscheppen.

Bak de pijnboompitjes of de witte amandelen in wat olie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Vet intussen en grote cake (Charlotte)- of andere vorm in met wat olijfolie en stort daar het gehaktmengsel in. Druk goed aan.
Schep er vervolgens het rijst/doperwtenmengsel bovenop en druk het geheel weer goed aan.

Keer de vorm dan om op een mooie ronde schaal en versier het gerecht met de gebakken pijnboompitjes of amandelen.






Geplaatst op 03 oktober 2008 15:03 en 4254 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 nov 2012 13:51
Leuk bedacht! Ik ga het zeker proberen, bedankt !!