Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door virgo om 01:05
_
Virgo Online

Door mieke.matheeuwsen om 01:01
_
Mieke.matheeuwsen Online

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online





_

Andere artikelen



Kefta (=gehakt) met Ras el Hanout


kefta met ras el hanout

Voor dit gehaktgerecht kan je naar keuze kalfs-rund- of lamsgehakt gebruiken.
Ras el Hanout is het al meerdere malen op dit weblog genoemde beroemde Marokkaanse specerijenmengsel dat te koop is in Marokkaanse winkels of op de markt.
Ook kan je het zelf maken, maar dat is wel een beetje bewerkelijk.....

Dit heb je nodig:

500 gram gehakt naar keuze;
1 kleine zeer fijn gehakte ui;
1/2 in zeer kleine stukjes gesneden rode paprika;
fijngehakte platte peterselie;
zout;
olijfolie;
1 volle eetlepel "Ras el Hanout".(kan je nu echt geen ras el hanout vinden en vind je het te bewerkelijk om zelf te maken, maak dan een mengsel van gemalen komijn, kurkuma, gemberpoeder, paprikapoeder en zwarte peper: dat is ook heel lekker!).

Zo maak je het:

Vermeng alle ingredienten goed met elkaar. Maak balletjes of ballen van het gehakt en bak die aan alle kanten goudbruin en gaar in wat olijfolie.
Je kunt ze natuurlijk ook lekker grillen op de barbecue....

Dien op met warm Marokkaans brood en diverse salades.





Artikel links


Geplaatst op 07 oktober 2008 14:14 en 14250 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 mrt 2011 17:11
Beste Amber,
Ik ben erg blij met het recept van het gehakt met Ras el Hanout. Ik kocht dit specerijenmengsel bij de Jumbo, omdat ik op de verpakking las, dat het ook goed te gebruiken is in gehakt en op lam, dat je onder de grill legt. Zo zie je maar, dat je het gewoon makkelijk kunt krijgen (kopen).
Groet,
Marina

Amber  
09 mrt 2011 17:24
Hallo Marina,

Ja, gelukkig zijn de meeste ingrediënten tegenwoordig wat algemener verkrijgbaar en de supermarkten springen ook in op de vraag van hun klanten.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  24 apr 2012 13:50
Een geweldig recept is dit .
groet:elisabeth

Gast  24 mei 2013 16:16
Beste Amber,

Wat een genoegen om lekker tussen uw recepten te snuffelen. Heb deze balletjes vorige week gemaakt en ze smaakten heerlijk bij een bordje frietjes en een frisse salade van tomaten, ui en komkommer. Een aantal tajine-gerechten heb ik ook al uitgeprobeerd, zowel met kip, als met vlees, als met groenten. Super! Ga alstublieft door met het plaatsen van recepten.

Groetjes,

Maria
_





_
Amber  
24 mei 2013 16:29
Hallo Maria,

Fijn dat dit recept je goed bevallen is en dat je ook andere recepten van hier hebt uitgeprobeerd; ja hoor, ik blijf nieuwe recepten toevoegen; ik ben er voorlopig nog niet klaar mee..... :grin:

groetjes,
AMBER