Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Sjem0653 om 05:08
_
Sjem0653 is vandaag Jarig

Door janmols193535 om 05:08
_
Janmols193535 is vandaag Jarig

Door konijntje48 om 05:08
_
Konijntje48 is vandaag Jarig

Door wilma62 om 05:08
_
Wilma62 is vandaag Jarig

Door MaKo om 05:08
_
MaKo is vandaag Jarig

Door xpcdn21o46 om 05:08
_
Xpcdn21o46 is vandaag Jarig

Door vlinder52 om 05:08
_
Vlinder52 is vandaag Jarig

Door willemko om 05:08
_
Willemko is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Gegratineerde gevulde pannenkoeken


Gegratineerde gevulde pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd lekker en je kunt hartige pannenkoeken maken en natuurlijk ook zoete.
Om te laten zien dat je nog veel meer kunt met pannenkoeken dit recept voor pannenkoekensmullers......

Dit heb je nodig:

Voor de pannenkoeken:
250 ml. volle melk,
2 eieren;
1 eetlepel olie of gesmolten boter;
80 gram bloem;
peper en zout.

Voor de vulling:
250 gram gehakt;
250 gram fijngehakte uien;
1 teen knoflook, geperst;
puntjes "la vache qui rit" kaas of een andere kaas naar keuze;
paprikapoeder, ras el hanout, kaneel, kurkuma;
peper en zout.

Voor de topping:
250 ml. room;
3 puntjes "la vache qui rit"-smeerkaas;
100 gram geraspte kaas;
peper en zout.

Zo maak je het:

Mix alle ingredienten voor de pannenkoeken in een blender en laat het 1 uur rusten.

Bak de pannenkoeken in een licht met olie ingevette anti-aanbakkoekenpan.
Leg de gebakken pannenkoeken in een stapel op een bord en bedek met een deksel of een ander bord, zodat de pannenkoeken zacht blijven.

Doe voor de vulling wat olie in een koekenpan en bak daarin het gehakt rul met de gehakte uien, de geperste knoflook en 1 afgestreken koffielepel van elk van de specerijen.
Voeg er peper en zout naar smaak aan toe en eventueel wat water (als de vulling te droog dreigt te worden).

Neem een pannenkoek en verdeel daar wat "La vache qui rit"-kaas of een andere kaas naar keuze overheen, schep daar wat van het gehaktmengsel overheen en verdeel het goed over de gehele pannenkoek.(zie foto 1)
Leg vervolgens een andere pannenkoek over het geheel en herhaal het bovenstaande.
Rol alles op tot je een dikke rol hebt.
Snijd die dikke rol in flinke plakken en leg die plakken in een ingevette vuurvaste schaal of bakblik.
Doe hetzelfde met de rest van de pannenkoeken en gehaktvulling.

Maak vervolgens de topping:

Vermeng de room met de in kleine stukjes gesneden "la vache qui rit", voeg peper en zout naar smaak toe en schenk dit mengsel over de gevulde pannenkoekrolletjes in de schaal of het bakblik.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Gratineer de gevulde pannenkoekrolletjes in een voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten op 180 graden.

Dien op met daarbij een lekkere salade.




pannenkoekvulling



Geplaatst op 13 oktober 2008 18:15 en 8505 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  31 mrt 2011 21:28
Voor hoeveel personen is dit recept?