Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door cmjhoedtvantil om 05:07
_
Cmjhoedtvantil is vandaag Jarig

Door wilm62 om 05:07
_
Wilm62 is vandaag Jarig

Door wilm om 05:07
_
Wilm is vandaag Jarig

Door vogel123 om 05:07
_
Vogel123 is vandaag Jarig

Door Gea1937 om 05:07
_
Gea1937 is vandaag Jarig

Door BOB1954 om 05:07
_
BOB1954 is vandaag Jarig

Door kimmy67 om 05:07
_
Kimmy67 is vandaag Jarig

Door Cruise-liefhebster om 05:07
_
Cruise-liefhebster is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Baghrir met banketbakkersroom en pistache


baghrir met banketbakkersroom en pistache

De bekende Marokkaanse "gaatjes"-pannenkoeken, maar nu met een romige vulling van banketbakkersroom en bestrooid met geroosterde pistachenootjes,mmmmmmmmmm

Dit heb je nodig:

Voor de baghrir:
Klik daarvoor op de link onderaan het recept; maak de baghrirs eerst en begin dan aan de banketbakkersroom:

banketbakkersroom:
1 liter volle melk;
200 gram suiker;
120 gram maizena;
3 eieren + 1 eigeel;
1 zakje vanillesuiker of een beetje vanille-essence;

Breng in een pannetje 3/4 van de melk aan de kook (dat is ongeveer 1liter melk min 1 glas) samen met 200 gram suiker.

Klop in een kom de eieren en het ene eigeel los samen met het apart gehouden glas melk en voeg daar de maizena en de vanille(-suiker) aan toe.

Schenk, als de melk kookt, de helft van de kokende melk al kloppend bij het ei/maizena/melk-mengsel.
Voeg daarna dat geheel bij de andere helft van de kokende melk in het pannetje.
Blijf de massa goed roeren tot het zeer dik wordt en haal van het gas af. Laat afkoelen.

Rooster 150 gram ongezouten pistachenootjes en hak ze grof.

Maak een mengsel van warme boter en honing.

Schep wat van de banketbakkersroom tussen elke baghrir, bestrooi met de gehakte pistachenootjes en klap dubbel.
Schep wat van het warme boter/honingmengsel over elke baghrir en dien op met een lekker glas Marokkaanse mintthee.

TIP:
vind je het te veel werk of te moeilijk om baghrir te maken dan kan je de vulling ook gebruiken in gewone pannenkoeken of pancakes.....





baghrir met banketbakkersroom en pistache1


Artikel links


Geplaatst op 20 oktober 2008 20:53 en 7361 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  27 jun 2012 19:56
ik heb marokkaanse pankoek gemaakt maar er zat geen gatjes hoe kom dat?

Amber  
28 jun 2012 15:46
Ik weet het niet.......
_





_
Gast  12 aug 2012 14:23
omdat je in beghrir geen eiren in doet

Amber  
13 aug 2012 13:21
Die eieren gaan in de banketbakkersroom, niet in de baghrir; even goed lezen a.u.b.
Voor baghrir zélf moet je gewoon je eigen favoriete recept gebruiken of anders het recept via de link onder het bovenstaande recept.
_