Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jannie1944 om 10:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Bert- om 10:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bert- om 10:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:18
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gehaktbrood uit de "Medina"


gehaktbrood uit de Medina

Gehaktbrood is lekker; gehaktbrood met de geuren en kleuren van de Marokkaanse Medina (=oude stad) is iets bijzonders....

Dit heb je nodig:

400 gram rundergehakt;
1 ui;
1/2 bosje platte peterselie;
5 eieren;
1 flinke teen knoflook;
2 eetlepels roomboter;
1 koffielepel korianderpoeder;
1 koffielepel "ras el hanout";
1 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
3 mespuntjes komijnpoeder;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Kook 3 eieren hard in 10 minuten en laat ze "schrikken". Houd apart.

Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de gehakte ui, de geperste teen knoflook, de fijngehakte platte peterselie.
Voeg er het korianderpoeder, de "ras el hanout", de kurkuma, het gemberpoeder, het komijnpoeder en peper en zout naar smaak aan toe.
Breek 1 ei boven dat alles.
Laat de keuekenmachine 2 keer kort draaien om alle ingredienten goed met elkaar te vermengen.

Vet een bakplaat goed in met de gesmolten roomboter en vorm een "brood" van het verkregen gehaktmengsel.
Maak een groef bovenin het gehaktbrood en leg daar achter elkaar de eieren in.
Maak de bovenkant van het gehaktbrood weer zodanig dicht dat de eieren geheel bedekt zijn. Strijk alles mooi glad, desnoods met een beetje water.

Maak wat inkepingen met een mes in de bovenkant van het gehaktbrood.
Bestrijk het "brood" met het losgeklopte overgebleven ei en zet in de oven.
Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
Serveer met daarbij b.v. tomatensalade en/of gebakken aardappelen.








Geplaatst op 29 oktober 2008 15:06 en 10780 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 okt 2010 17:54
Het gehaktbrood staat nu in de oven. Ik ben benieuwd! Altijd leuk om weer eens iets nieuws uit te proberen. :grin:

Amber  
31 okt 2010 13:03
Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  13 aug 2011 18:44
Hoi, recept ziet er heerlijk uit!! Maar kan je t ook met kipgehakt eten?? (ik eet geen 4-voeters) vandaar.. maar hoe lang zou ie dan in de oven moeten, want t moet niet droog worden.

Amber  
15 aug 2011 12:23
Je kunt het proberen met kippengehakt, hoewel dat naar mijn smaak idd. te droog is en sneller uit elkaar valt.
Even uitproberen maar.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  26 apr 2013 17:51
Ik maak dit recept voor de tweede keer. Erg lekker!

Amber  
26 apr 2013 19:36
Goed zo,fijn dat je het lekker vindt.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  13 jan 2014 16:46
Ben er gek op en heb het al vele keren gemaakt, zo lekker ook koud heel goed te eten

Gast  05 apr 2014 12:25
Wat is de bedoeling met de roomboter.?

_





_
Amber  
05 apr 2014 13:48
Sorry,misschien heb ik het niet goed aangegeven in het recept; ik heb het recept inmiddels aangepast en duidelijker aangegeven waar en wanneer je de (gesmolten) roomboter moet gebruiken.

Gast  11 mei 2014 09:58
hoi Amber!

Kan je het gehaktbrood in een met bakpapier bekleedde cakevorm maken? Dan blijft het nl. mooi in vorm. Of is er een specifieke reden waarom het beter 'los' op de bakplaat kan?

Pauline
_





_
Amber  
11 mei 2014 11:12
Nee hoor, het kan ook heel goed in een ingevette cakevorm met een velletje bakpapier;
wat je zelf het prettigst vindt.

Groetjes,
Amber

Gast  18 feb 2015 15:01
Al een keer eerder gemaakt en ga het dadelijk weer maken, wat een heerlijk recept
_





_
Amber  
18 feb 2015 15:18
Dank je wel voor je positieve reactie!
Fijn dat je het lekker vond.
Groetjes,
Amber