Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Karin1963 om 15:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 15:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 15:46
_
Eenzamefietser75 Online

Door Elisa40 om 15:46
_
Elisa40 Online

Door Loezie om 15:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 15:45
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 15:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 15:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gehakttajine met tomaat/paprika


gehakttajine met tomaat/paprika

Lekker he, zo'n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden.
Het staat ook zo gezellig op tafel.
Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

Dit heb je nodig:

Voor het gehakt:
500 gram rundergehakt;
1 ui, zeer fijngehakt,
8 takjes platte peterselie, fijngehakt;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 1/2 koffielepel zwarte peper;
1 mespuntje kaneelpoeder;
2 eetlepels paneermeel;
zout naar smaak.

Voor de saus;
1 fijngesneden ui;
8 takjes fijngehakte verse koriander;
2 fijngehakte tomaten;
1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;
1 eetlepel olijfolie;
1 1/2 koffielepel zwarte peper;
1 1/2 koffielepel gemberpoeder;
mespuntje saffraanpoeder;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Vermeng alle ingredienten voor het gehakt.
Vorm er kleine balletjes van.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de tajine en fruit daar de fijngesneden ui in aan.
Voeg er de paprikastukjes aan toe en fruit even mee.
Doe er dan de tomaatmassa bij, roer alles door elkaar en stoof even mee.
Voeg er de fijngehakte koriander, specerijen en zout naar smaak aan toe.
Giet er een scheut water bij, roer alles dooreen en zet het deksel op de tajine en breng aan de kook.
Doe er, als de saus kookt, de gehaktballetjes bij.
Zet het deksel er weer op en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.

Dien, als de saus goed is ingekookt, op met daarbij stukken Marokkaans/Turks brood en lekkere salades en/of frietjes.




Geplaatst op 03 november 2008 16:14 en 6677 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 dec 2010 22:03
Hmm dit is mijn favoriete gerecht!
Ook lekker als je er tot slot een eitje over breekt, smullen maar!

Amber  
09 dec 2010 22:09
Die tajine (van gehaktballetjes in tomatensaus met daarboven de eitjes) staat ook op dit weblog

groetjes,
AMBER
_