Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Lamsvleestajine met kweeperen


lamsvleestajine met kweeperen

Misschien niet zo heel erg bekend, maar wel erg lekker: kweeperen.
In combinatie met lamsvlees een delicatesse...

Dit heb je nodig:

1 kilo lamsschouder;
6 kweeperen (of anders gewone peren);
4 fijngehakte uien;
4 fijngehakte tenen knoflook;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander;
1 koffielepel peper;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
3 eetlepels poedersuiker;
4-5 eetlepels zonnenbloemolie;
1 koffielepel Smen (geklaarde boter, als je dat hebt; anders roomboter);
een beetje saffraanpoeder;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de zonnebloemolie in een kookpan en fruit daar achtereenvolgens de fijngehakte ui, de fijngehakte knoflook en het in stukken gesneden lamsvlees in aan.
Voeg er dan de peper, het gemberpoeder, 1/2 koffielepel kaneelpoeder, de smen of roomboter, het saffraanpoeder en zout naar smaak aan toe.
Doe er ook de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij, giet er zoveel water bij dat alles net onder staat en breng aan de kook.
Deksel op de pan en laat alles ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken totdat het vlees zacht en gaar is.

Was de kweeperen goed, snijd ze in vieren en snijd kruiselings over de bolle achterkant van elke part kweepeer.

Kook de parten kweepeer in een pan water met wat zout.
Kijk na 20 minuten of de kweeperen gaar zijn en laat ze dan goed uitlekken.

Voeg de gekookte kweeperen 10 minuten bij het vlees in de pan zodat ze doordrongen worden van de saus.

Schep een soeplepel vol van de saus in een pannetje met dikke bodem en roer daar de suiker en de rest van het kaneelpoeder door heen.
Laat zachtjes wat inkoken tot de saus dik en stroperig is.

Schep het vlees op een verwarmde mooie schaal, schik de kweepeerparten er op- en omheen, schep de saus eroverheen en op het laatst de gecaramelliseerde saus.

Dien op met Marokkaans brood en salades.







Geplaatst op 04 november 2008 22:33 en 8108 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  23 jan 2013 13:36
hey, ik wil graag deze recept maken maar wel met peren. Moet ik de peren toch apart koken of drect bij de vlees doen? omdat kweepeer wat harder is dan een peer

Amber  
23 jan 2013 14:29
Het beste is misschien om de peren apart in een pannetje te carameliseren, zoals bijvoorbeeld in het recept van kip met peren en amandelen:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=29792&Kip-met-peer-en-amandelen

groetjes,
AMBER
_