Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door januitdelft om 15:08
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:06
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 15:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:05
_
Januitdelft Online

Door marlie49 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:04
_
Catja44 Online

Door kapak63 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse spinazie



Dit heb je nodig:

1 kilo verse spinazie;
2 tenen knoflook;
3 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel citroensap;
1 dessertlepel paprikapoeder;
1 eetlepel gemalen komijn;
½ dessertlepel zwarte peper;
zout naar smaak;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 ingemaakte citroen, in repen;
een paar groene olijven.


Zo maak je het:

Stoom of laat de spinazie slinken in aanhangend water in 10 minuten.
Doe in een pan de olijfolie, het paprikapoeder, de gemalen komijn, de geperste knoflook, de fijngehakte platte peterselie en koriander en het citroensap.
Laat de gestoomde of gekookte spinazie goed uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht er goed uit.
Doe de spinazie bij de andere ingredienten in de pan.
Roer alles goed door elkaar en laat de spinazie 5 tot 10 minuten zachtjes stoven op laag vuur tot alle vocht verdampt is.
Laat de spinazie afkoelen en schep ze op kleine bordjes.
Versier de spinazie met reepjes ingemaakte citroen en enkele groene of zwarte olijven.




Geplaatst op 19 juni 2007 11:40 en 16996 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
01 mrt 2009 19:35
Deze ga ik morgen maken,lekker met aardappels en koteletjes erbij....

Amber  
02 mrt 2009 13:02
Klinkt goed.....ik ben ook een spinazie-fan en met koteletjes en aardappeltjes een heerlijke maaltijd toch?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  02 mrt 2012 20:22
ik heb het vandaag gemaakt het was heerlijkik kon gewoon niet stoppen met eten en mijn famillie was gekomen en ze zijde dat ik het vakker moest makken

Gast  18 aug 2012 21:17
Vandaag deze spinazie gemaakt en heb het al toegevoegd in mijn receptenboek. Het was heerlijk en eens iets anders dan de gewone spinazie recepten.
_





_
Amber  
19 aug 2012 11:51
Fijn dat het lekker was en ja, het is zéker geen "gewone spinazie"; het is Marokkáánse spinazie, toch? :grin:

groetjes,
AMBER

Gast  18 dec 2012 07:44
Amber kan ik ook diepvries spinazie gebruiken voor dit recept?
_





_
Amber  
18 dec 2012 14:05
Ik denk het wel; de spinazie (niet gehakte) dan wel eerst laten ontdooien, goed laten uitlekken in een vergiet en evt. alle vocht eruit drukken.....

groetjes,
AMBER

Gast  02 apr 2014 18:12
mmmjammie
_