Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 10:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door redone om 10:24
_
Redone Online

Door Jonna om 10:24
_
Jonna Online

Door jannie1944 om 10:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ad2 om 10:24
_
Ad2 Online

Door Charissa46 om 10:23
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door jannie1944 om 10:23
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jarie om 10:23
_
Jarie Online





_

Andere artikelen



Couscous met blanke saus, groenten en rozijnen


couscous met blankesaus, groenten en rozijnen

Couscous kan op vele manieren gemaakt worden; het is een basis zoals b.v. rijst en pasta dat ook zijn.
Onderstaand couscousrecept is een variatie met een lichte saus, lichte groenten en een zoet accent van grote rozijnen.
De couscous kan je stomen in een couscouspan op de traditionele manier; je kunt natuurlijk ook uitgaan van couscous uit een pakje waar je alleen maar vocht aan moet toevoegen (zgn. snel-klaar couscous). Aan jou de keuze......

Dit heb je nodig:

Couscous (middel);
4 courgettes;
1-2 meiknolletjes (naar keuze);
4 vastkokende aardappelen;
1 kop vol kikkererwten (1 nacht laten weken in water);
2 uien;
1 pijpje kaneel + 1/2 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
peper en zout naar smaak;
500 gram vlees naar keuze (lams- of kalfs);
(olijf-)olie;
10 gram roomboter;
2-3 eieren.

Zo maak je het:

Verhit een scheut olie en de roomboter in een pan en fruit daarin al omscheppend enkele minuten het in stukken gesneden vlees en de gesneden uien.

Voeg er dan de specerijen, de in grove stukken gesneden meiknolletjes, de geweekte en uitgelekte kikkererwten en ongeveer 750 ml. water aan toe.

Breng alles aan de kook en laat zachtjes koken totdat het vlees en de groenten bijna gaar en zacht zijn.

Doe er de laatste 15 minuten de in grove stukken gesneden courgettes en aardappelen bij.

Ondertussen is ook de couscous klaar met daardoorheen gemengd de grote rozijnen (als je kiest voor het stomen van de couscous, meng er vantevoren de rozijnen doorheen en stoom ze mee).
Kies je voor snelkookcouscous, meng ze dan vantevoren door de couscous en overgiet met kokend water zoals op de gebruiksaanwijzing van de verpakking staat.

Schep de gestoomde of snelkook-couscous op een mooie ronde schaal.
Schep in het midden het vlees met daaroverheen de stukken gekookte groenten en de kikkererwten en overgiet met het geurige kookvocht.
Versier met partjes hardgekookte eieren.








Geplaatst op 13 november 2008 12:37 en 7477 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 apr 2012 20:22
Is de roomboter voor door de couscous?
En hoeveel rozijnen?

Verder bedankt voor dit recept!! Ben nu bezig ;)