Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van gemarineerde groenten uit de oven


tajine van gemarineerde groenten uit de oven

Ben vandaag een beetje in een "vegetarische bui", dus het nu volgende recept past daar mooi bij.
Wil je het nu niet helemaal vegetarisch houden, serveer deze tajine dan met daarbij gegrilld vlees of vis.....
Heb je nu geen tajine dan kan je dit gerecht ook goed bereiden in een vuurvaste schaal.

Dit heb je nodig:

3 middelgrote vastkokende aardappelen;
2 courgettes;
2 wortelen;
ontpitte groene olijven;
1 ui;
tomatenblokjes (uit blik of vers, naar eigen smaak en hoeveelheid);
2 tenen knoflook;
ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel; heb je dat niet in huis dan is gemalen komijn ook lekker);
gemalen koriander (of een eetlepel gehakte verse koriander);
zwarte peper naar smaak;
1 bouillonblokje;
olijfolie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma.

Zo maak je het:


Maak alle groenten schoon (wassen/schillen/schrappen) en snijd ze in kleine blokjes of plakjes.
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes.
Doe de blokjes en/of plakjes groenten in een grote kom samen met de ui en de knoflook en voeg er de specerijen, zwarte peper en het verkruimelde bouillonblokje aan toe.
Overgiet het geheel met een flinke scheut olijfolie en meng alles goed door elkaar. (je kunt er ook een scheut citroensap doorheen mengen)
Dek de kom goed af en zet minstens een uur in de koelkast.


Doe de gemarineerde groenten in de tajine en verdeel daar de tomatenblokjes uit blik met het sap overheen.
Voeg er ook een flinke scheut water aan toe.

Doe het deksel op de tajine en plaats in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden.

Maak je dit gerecht in een tajine i.p.v. een vuurvaste schaal dan kan je de tajine ook gewoon op het gas zetten.
Het gerecht is klaar als de groenten zacht zijn en de saus is gereduceerd.








tajine van gemarineerde groenten uit de oven 2



Geplaatst op 20 november 2008 14:28 en 23128 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wamiltanuja  
10 feb 2009 11:32
Dit ziet er heerlijk uit en ga ik proberen vandaag.
Thanks en je hoort nog van me.
groetjes Wilma

Gast  03 okt 2012 22:02
Heerlijk gerecht! Ik had er nog pompoen bij gedaan, en samen met de zoete aardappel met rozijntjes gegeten. Echt lekker!
_





_
Gast  19 dec 2012 17:00
hoeveel ras el haout?

Amber  
19 dec 2012 20:06
Gewoon naar smaak....het hoeft niet allemaal precies....
_





_
Gast  01 sep 2013 16:23
heerlijk, ik heb er nog wat gedroogde en gewelde pruimen bij gedaan en op het laatst wat geroosterde amandelen er overheen. Mijn man heeft een Marokkaans brood gebakken. smullen

Gast  24 nov 2014 08:57
Heerlijk recept, ik heb laatst ook een Tajine gekocht ( https://www.bordenenzo.nl/servies/overig-servies/tajines/ ) en nu ben ik op zoek naar een aantal leuke recepten voor deze tajine. Kan iemand mij helpen ?
_





_
Amber  
25 nov 2014 12:27
Leuk dat je een tajine hebt gekocht; recepten voor de tajine vind je hier toch in overvloed?
Kijk maar eens in de linkerkolom bij de categoriën Hoofdgerechten 7,8,en 9; daar vindt je er genoeg!

Gast  26 jan 2015 20:47
ik heb alleen inductie dan zal het in de oven moeten klaargemaakt worden ! Heb al een gerecht voor tajine klaargemaakt in een hoge pan en dit was ook super lekker , maar mijn vraag is eigenlijk in wat wordt de tajine het beste klaargemaakt ? :grin:

_





_
Amber  
26 jan 2015 21:56
Tja, toevallig is dit een recept voor tajine in de oven, maar zoals ik al vaker schreef: TAJINE is niet alleen de benaming van de aardewerken schaal maar ook van het gerecht zelf.
Je kunt, wanneer je het tajinegerecht in een tajine wilt klaarmaken, de tajine (schaal) of in de oven zetten of bovenop het fornuis.
Mensen die geen tajine bezitten kunnen de tajine (het gerecht) ook heel goed bereiden in een kook- of braadpan.

Gast  08 feb 2016 11:08
Ga dit recept zeker een keer maken, alleen wanneer gaan de olijven er door? en zou ik hier ook wat harissa door kunnen doen?
Groetjes, MArgo
_





_
Amber  
08 feb 2016 22:16
De olijven kan je toevoegen wanneer je de tomatenblokjes toevoegt, maar b.v. ook wanneer je de groenten last marineren;doe ze er dan gewoon doorheen.
Je kunt dit recept aanpassen naar je eigen smaak, dus als je er wat harissa doorheen wilt doen dan kan dat natuurlijk.

Gast  27 apr 2016 20:34
Beste Amber ik heb je kip uit de oven gemaakt . Met wat groeten .
Heeeerlijk hoor 🎯
_