Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chorba met gehaktballetjes en vermicelli


Chorba met gehaktballetjes en vermicelli

Ja hoor....ook in Noord-Afrika is vermicellisoep met gehaktballetjes populair.
Probeer dit Algerijnse recept maar eens uit......

Dit heb je nodig:

300-500 gram rundergehakt;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1 theelepel scherpe chilipoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 volle koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
3 runderbouillonblokjes;
3 eetlepels olijfolie;
3 uien;
3 tomaten (of 1 blik tomatenblokjes;
1-1 1/2 liter lauw water;
een pollepel vol vermicelli of engelenhaar;
1 pollepel vol geweekte kikkererwten (1 nacht weken in water).

Zo maak je het:

Maak eerst de gehaktballetjes:
Vermeng het gehakt met peper en zout naar smaak, een deel van het komijnpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder en een beetje van de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.
Vermeng alles goed en maak er soepballetjes van.

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit daarin de gehakte uien en tomaten in aan.
Voeg er de rest van de specerijen en het kaneelpoeder, de verkruimelde bouillonblokjes,de soepballetjes en de uitgelekte kikkererwten bij en vul bij met het lauwe water.
Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Doe er op het laatst de vermicelli bij en als die gaar is dan is de soep klaar.
Dien kokendheet op met daarbij lekkere stukken Marokkaans brood.







Geplaatst op 21 november 2008 23:01 en 8029 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 sep 2010 15:20
Uitgeprobeert en het was echt heeeeeeerlijk!

Bedankt!

Groetjes,

Asmara

Gast  22 sep 2012 21:03
ik maak deze soep zeker twee keer per maand en dan vind ik de smaak betoverend!! :grin:
_





_
Gast  30 jul 2013 10:54
Hallo,

Er moet 1,5 liter water bij?

Amber  
30 jul 2013 14:18
Ja, er staat: één of één en een half liter water.
_