Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Karin1963 om 15:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 15:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 15:46
_
Eenzamefietser75 Online

Door Elisa40 om 15:46
_
Elisa40 Online

Door Loezie om 15:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 15:45
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 15:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 15:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Herfstcouscous met pompoen en kikkererwten


herfstcouscous met pompoen en kikkererwten

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....

Dit heb je nodig:

500 gram in grove stukken gesneden vlees naar keuze;
1 grote ui;
olijfolie;
3 geperste tenen knoflook;
1 blik tomaten op sap;
1 eetlepel tomatenpuree;
1 koffielepel harissa (rode peperpasta, te koop bij de Marokkaanse winkel of maak het anders zelf; zie daarvoor de link onder dit recept);
1 kommetje vol gekookte kikkererwten (mag ook uit blik);
1 koffielepel "ras el hanout";
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
zout en peper naar smaak;
750 gram pompoen, geschild en in niet al te kleine stukken gesneden;

Voor de decoratie: partjes hardgekookte eieren.

N.B.: kook de couscous zoals je dat gewend bent: stoom de couscous boven een couscouspan of neem snel-klaar couscous uit een pakje waar je alleen kokend water overheen hoeft te gieten.

Je kunt dit gerecht ook eten zonder couscous; dien het dan kokendheet op met daarbij lekker warm Marokkaans brood en salades.

Zo maak je het:

Verhit een scheut (olijf-)olie in een pan en fruit daarin de gehakte ui glazig.
Voeg er dan de stukken vlees en de geperste knoflook aan toe.
Roer alles door elkaar en bak het vlees even aan tot het er niet meer rauw uitziet.

Voeg er de specerijen aan toe en peper en zout naar smaak, roer door elkaar, fruit even mee en doe er dan de tomaten en het sap uit blik bij. Plet de tomaten met een houten lepel.
Doe er dan de tomatenpuree en de harissa bij en roer het door de massa.
Bedek het geheel met twee glazen water, breng weer aan de kook, doe het deksel op de pan en laat tenminste 30 minuten zachtjes koken of tot het vlees bijna gaar is.
Voeg wat water toe indien nodig.

Als de saus wat is ingedikt voeg er dan de stukken pompoen en de al gekookte kikkererwten aan toe.
Doe het deksel weer op de pan en laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar maar zeker niet te gaar is (het mag geen puree worden).

Schep de hete couscous op een schaal (de couscous vermengen met een klontje boter) en schep het vlees met de groenten en de saus eroverheen. Versier met de partjes hardgekookte eieren.

Kokendheet opdienen.







Artikel links


Geplaatst op 24 november 2008 21:58 en 6432 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  22 mei 2015 13:24
jah wel een heerlijke recept maar je kan tog ook gewoon rund vlees er in doen :grin:

Amber  
22 mei 2015 23:26
In het recept staat "vlees" dus kan je zelf kiezen wat voor vlees.
Je moet er wel rekening mee houden dat sommige vleessoorten en dan vooral rundvlees, lang moet koken voordat het gaar is.
Liever kies je dus zacht, mals lamsvlees of kalfsvlees; dat is sneller gaar.
_