Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse kikkererwten/linzensoep


Marokkaanse linzen/kikkererwtensoep

Gisteren heb ik er nog een grote pan vol van gemaakt.....een heerlijke, goed gevulde Marokkaanse maaltijdsoep.
Het recept is eigenlijk vegetarisch, maar je kunt er ook vlees (in mijn geval gehaktballetjes) aan toevoegen.

Dit heb je nodig:

1 grote rode paprika;
2 middelgrote uien;
3 tenen knoflook;
3 stengels bleekselderij;
1/2 bosje verse koriander;
320 gram groene linzen (even spoelen in een vergiet onder de kraan);
1 groot blik (800 gram) kikkererwten;
1/2 theelepel kaneelpoeder;
1/2 theelepel gemberpoeder;
1/2 theelepel kurkuma;
flinke mespunt chilipeper of 1 verse rode peper, fijngehakt (zonder de pitjes);
2-3 bouillonblokjes, verkruimeld;
3 eetlepels olijfolie;
1 blik tomaten op sap (400 gram);
het sap van een halve citroen.

Zo maak je het:

Haal pitjes en witte delen uit de paprika en snijd in kleine stukjes.
Was de stengels bleekselderij goed en snijd die ook in stukjes.
Hak de uien (niet al te fijn) samen met de tenen knoflook.

Spoel de linzen, laat uitlekken en houd apart.
Doe de gekookte kikkererwten uit blik in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken; houd apart.
Snijd of maal (in een keukenmachine) de tomaten fijn.
Hak de verse koriander zeer fijn.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote soeppan.
Voeg er de gehakte uien, de knoflook, de paprikastukjes en de stukjes bleekselderij toe.
Vermeng alles met een houten lepel en fruit het tot de stukjes zacht zijn.
Doe er dan de specerijen, de verkruimelde bouillonblokjes en de gespoelde linzen bij, roer door elkaar en overgiet met 1 1/2 liter lauw water.
Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten pruttelen.

Voeg er dan de gekookte kikkererwten, de tomatenmassa, de fijngehakte verse koriander, het sap van een halve citroen (en evt. 250 gram tot kleine balletjes gedraaid rundergehakt) aan toe.
Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
(op de afbeelding zie je een in de soep gepocheerd ei; ook erg lekker...)

Dien op in mooie grote kommen met daarbij warm Marokkaans brood.









Geplaatst op 29 november 2008 15:10 en 5108 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.