Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chorba met kip en couscous


chorba met kip en couscous

Ik ben deze week in de stemming om steeds weer een andere soep te maken. Misschien komt het door het koude weer maar zo'n lekkere kom dikke maaltijdsoep gaat er dan best in.
Hier heb ik weer zo'n lekker recept.
Het is een "Chorba", d.w.z. een ongebonden soep. Maar doordat er couscous in gaat krijg je toch een lekkere dikke structuur.

Dit heb je nodig:

750 gram kippenbouten;
1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;
1 grote ui, grof gehakt;
2 tenen knoflook, gehakt;
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;
150 gram couscous (middelgrof);
1/2 theelepel paprikapoeder;
1/2 theelepel gemalen komijn;
1/2 theelepel kurkuma;
1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);
1 kaneelstokje;
het sap van 1/2 citroen;
2-3 kippenbouillonblokjes;
2 liter water.

Zo maak je het:

Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeen.
Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.

Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.

Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.

Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.





Geplaatst op 02 december 2008 13:22 en 6438 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  18 aug 2010 20:51
Heerlijk is de soep vandaag 18-08-2010 gemaakt voor het eerst want was de harira beetje zat elke dag.
Goed recept Amber.

Gr.Merle

Amber  
19 aug 2010 14:41
Lekker is deze chorba hè?
Ik maak ze ook heel vaak......

_





_
Gast  01 aug 2011 16:38
voor hoeveel personen is dit??

Gr.

Amber  
04 aug 2011 12:20
Lgt aan de eetlust van de mensen die aan tafel zitten.
Je maakt hier een flinke pan soep van, dus......
Even zelf kijken.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  05 aug 2011 18:47
Laten we zeggen. 2 kommen per persoon?? 5/6 man?

Amber  
06 aug 2011 11:44
Even uitmikken schreef ik dus; hoe groot is de kom en hoe groot is de eetlust van de eters?
Wijzelf eten hiervan 1 1/2 gemiddelde soepkom per persoon en dan is er voor de volgende dag (of invriezen) nog wat over; zeg 1 kommetje per persoon.
Probeer het gewoon eens een keer uit; maak een pan van deze soep en die zie je vanzelf hoeveel soep je krijgt.........
_





_
Amber  
06 aug 2011 11:45
n.b.
Denk je dat het te weinig is voor 5/6 personen dan neem je de ingredienten toch 1 1/2 of 2 keer?

groetjes,
AMBER