Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 15:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online





_

Andere artikelen



Saffraanrijst met abrikozen



Dit heb je nodig:

300 gram basmati rijst;
enkele draadjes saffraan of saffraanpoeder (o,1 g);
zout;
80 gram gedroogde abrikozen;
4 verse dadels (gedroogde dadels kan ook);
2 eetlepels roomboter;
½ dessertlepel kaneelpoeder;
1 mespunt versgemalen nootmuskaat.


Zo maak je het:

Doe de rijst in een zeef en spoel het onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Los het saffraanpoeder of de draadjes saffraan op in 15 cl. lauwwarm water en laat staan tot het water helemaal geel kleurt.
Doe de rijst, het saffraanwater en zout naar smaak in een kookpan en breng aan de kook.
Doe het deksel op de pan en laat de rijst op zeer laag vuur langzaam gaar koken.

Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in kleine stukjes (als je wilt kan je ze ook heel laten), snijd de dadels in de lengte doormidden en haal er de pitten uit.
Snijd het vruchtvlees ook weer in kleine stukjes (ook de halve, ontpitte dadels kan je heel laten als je wilt).
Smelt de roomboter in een pan, voeg er de abrikozen- en dadelstukjes aan toe en verwarm die 5 minuten op laag vuur, voeg het kaneelpoeder en de nootmuskaat aan toe, roer door elkaar en doe het geheel bij de gekookte rijst.
Voeg desgewenst nog wat zout toe en de abrikozen/dadelrijst is klaar.

Je kunt deze rijst opdienen met b.v. lamsragout.
Je kunt de abrikozen eventueel vervangen door in kleine stukjes gesneden gedroogde pruimen; ook kan je er gebakken pistachenootjes of pijnboompitten of grofgehakte amandelen aan toevoegen.




Geplaatst op 23 juni 2007 12:07 en 2360 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.