Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door aaltje om 17:21
_
Aaltje Online

Door fiederelsje om 17:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Catharina70 om 17:20
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door theDon om 17:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 17:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door theDon om 17:10
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Korenwolf49 om 17:07
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door tulpmans om 17:03
_
Tulpmans Online





_

Andere artikelen



Lamsschouder met "ras el hanout" (Marokk. kruidenmengsel)


lamsschouder met ras el hanout

Heerlijke, boterzacht gestoofde lamsschouder met die beroemde Marokkaanse kruidenmix "ras el hanout" dat er een verrukkelijke smaak aan geeft.
"Ras el hanout" is verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels of maak het zelf.
Klik voor zelf maken op de link onder aan het recept.

Dit heb je nodig:

600 gram lamsschouder;
1 rode ui;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
15 gram roomboter;
1 eetlepel olijfolie;
1/2 koffielepel "ras el hanout";
een paar draadjes saffraan;
1 eetlepel honing;
1 flinke mespunt versgemalen zwarte peper;
zout naar smaak;
60 ml. warm water.

Zo maak je het:

Verwijder het vet van het vlees (als je wilt), snijd het in stukken van 2-3 cm. en houd apart.

Hak de ui, de platte peterselie en de verse koriander.
Verhit in een pan de roomboter met de olijfolie en fruit daar de gehakte ui in 2 minuten in aan.

Voeg er de stukken vlees en de specerijen aan toe, roer door elkaar met een houten lepel en laat al omscheppend 3 minuten meebakken.

Doe er het water, de gehakte platte peterselie en de helft van de gehakte verse koriander bij.
Roer door elkaar, doe het deksel op de pan en laat alles, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes koken.

Voeg er dan de eetlepel honing en het restant van de gehakte verse koriander aan toe, roer alles goed door elkaar en laat nog even doorsudderen.

Schep het vlees dan op een mooie schaal en dien op met bijvoorbeeld basmatirijst met cardamom of gekruide aardappelpuree of gewoon lekker warm Marokkaans brood.








Artikel links
 Zelf


Geplaatst op 14 februari 2009 21:04 en 14681 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wenny-m  
14 feb 2009 22:31
Het water loopt me in de mond, Amber.

Amber  
14 feb 2009 23:32
Hallo,

Lekker hè? Wat let je om het ook eens zelf uit te proberen?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  15 jun 2012 18:12
Salam Amber,

hoe ziet jou vlees er van binnen uit??
Ik heb dit gerecht gemaakt net...maar het vlees was wat taai

Amber  
17 jun 2012 16:38
Het vlees moet wel zacht en gaar zijn; misschien wat langer laten stoven?
Je kunt dat zelf checken; zolang het vlees niet zacht genoeg is gewoon nog even door laten garen.
_





_
Gast  03 aug 2012 17:21
selam aleikom wa rachmatulahi wa barakatu. supergechten, ik (nederlandse) ben net getrouwd met een arabier en haal elke dag jou kookkunsten hier op tafel! dus heel fijn! aangezien ik amper kon koken en nu met jou duidelijke uitleg stiekem leer haha.. moge allah jouw verdienen! gr Esra

Amber  
04 aug 2012 19:28
Hallo Esra,

Fijn dat je mijn recepten kunt waarderen; ik wens er veel kookplezier en succes mee.

groetjes,`

AMBER

_