Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes

Saskia
30 januari 2018 11:35
_
Amber, ik zo blij dat ik jouw site gevonden heb! Wat een mooie en lekkere recepten, ik ga er mee aan de slag! liefs!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 22:52
_
Redone Online

Door LadyLely om 22:47
_
LadyLely Online

Door Lydia53 om 22:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Lydia53 om 22:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 22:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marije om 22:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 22:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door annette49 om 22:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Krulpeterselie, platte peterselie en verse koriander


platte peterselie

De vaste bezoekers van mijn weblog zal het al vaker opgevallen zijn dat ik het in heel wat van mijn recepten heb over "platte"peterselie en verse koriander.
Het zijn beiden bijna onmisbare kruiden in de Marokkaanse keuken.
Nou heb ik al eens het verwijt te horen gekregen dat ik niet weet waar ik het over heb: wát nou PLATTE peterselie?
Dat bestaat toch helemaal niet?

Nou en of het bestaat!
Het is waar dat het een beetje moeilijk te vinden is hier in Nederland, maar je kunt het altijd vinden in Marokkaanse en Turkse winkels of bij de Indische toko.
Ik heb ergens gelezen dat ook AH en de C1000 platte peterselie zouden verkopen, maar dat weet ik niet zeker.
De peterselie die het meest in Nederland wordt gebruikt is krulpeterselie.
Platte peterselie heeft echter veel meer smaak en heeft mijn voorkeur.
Het bevat dan ook meer dan 3x de hoeveelheid aan etherische olie als krulpeterselie.
Het lijkt een beetje op selderijblad, maar is toch écht peterselie (zie foto 1).

Verse koriander is bijna niet te vinden in de Nederlandse winkels.
Je kunt het natuurlijk wel krijgen in Marokkaanse en Turkse winkels- en marktkramen en in Indische toko's.
Ook de AH zou verse koriander verkopen dus misschien is dat een optie.
Koriander heeft een zeer uitgesproken smaak en het blad ervan lijkt wel wat op platte peterselie (zie foto 2).

Gemalen korianderzaad is natuurlijk overal verkrijgbaar en is het meest bekend als "ketoembar".
Het is onderdeel van b.v. speculaaskruiden en kerriepoeder.

Je kunt het gemalen zaad niet gebruiken in de plaats van het korianderblad.
Het zijn twee zeer verschillende aroma's met verschillende toepassingen.

Klik op de links onder dit artikel voor meer info over platte peterselie en koriander.....






koriander


Artikel links


Geplaatst op 14 februari 2009 22:31 en 11407 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wenny-m  
14 feb 2009 22:37
Ik vind wel, dat de krulpeterselie langer houdbaar is.

Marianne  
14 feb 2009 22:56
Amber, op mijn volkstuin zaaide ik uitsluitend platte (gewone dus eigenlijk) peterselie- om precies de redenen die jij noemt- véél meer smaak. De krulletjes zijn leuk voor garnering.
_





_
Amber  
14 feb 2009 23:35
Bedankt voor jullie reacties.

Ik weet niet of krulpeterselie langer houdbaar is.....ik gebruik 'm namelijk nooit.
Je kunt het ook heel gemakkelijk invriezen, dan heb je altijd altijd voldoende in huis.....

groetjes en goede nacht,
AMBER

Kaboutertje  
08 apr 2009 19:21
Hoi Amber,
Inmiddels verkoopt zowel C1000 als EmTe verse koriander, al hebben ze daar nooit echt heel veel zakjes van in het koelschap liggen. Ik ben liefhebber van verse koriander en gebruik het dan ook regelmatig.
Mijn ervaring is wel dat de koriander die je koopt bij Marokkaanse winkel, veel en veel goedkoper (3 flinke bosjes voor 50 Eurocent) en veel verser en dus aromatischer is dan die bij de supermarkt! Een heerlijk groen kruid!!!!
Je hebt een hele mooie en interessante weblog Amber! Complimenten!
_





_
Amber  
08 apr 2009 19:44
Hallo Kaboutertje,

In de eerste plaats heel erg bedankt voor je leuke complimenten voor mijn weblog.
Ik bloos er van, hahaha.....

Je hebt gelijk; gelukkig komt koriander meer en keer in de Nederlandse supermarkten terecht, nét als platte peterselie, dus we gaan er op vooruit.
Het is jammer genoeg wél duurder, zoals je al schreef.
De koriander en de platte peterselie bij de Turkse en Marokkaanse winkels zijn inderdaad véél goedkoper en aromatischer; dat komt omdat ze afkomstig zijn uit Marokko (de koriander) en Turkije (de platte peterselie).....
groetjes,
AMBER