Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 15:12
_
Prlwytzkofsky Online

Door WillemijnF om 15:11
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:08
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:06
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



AMLOU (Marokkaans broodbeleg)


amlou

Dit is een Marokkaans broodbeleg op basis van geroosterde amandelen, honing en arganolie (kijk voor arganolie op de link onder dit artikel)....

Het is een echte traktatie.....

Dit heb je nodig:

250 amandelen;
250 gram honing;
1/2 dl pure arganolie;
mespuntje zout.

Zo maak je het:

Verspreid de amanelen over een bakplaat en rooster ze 15 minuten (af en toe omscheppen en zorgen dat ze niet verbranden) in een hete oven.
Laat de amandelen afkoelen.

Maal de geroosterde amandelen fijn in een keukenmachine.

Doe het amandelpoeder in een kom en voeg er al roerend met een houten lepel de honing, de arganolie en een mespuntje zout aan toe. Vermeng alles goed.
Doe de Amlou in een glazen pot en sluit goed af.

Laat de Amlou een paar dagen "rusten" en smeer het dan op een paar lekkere sneden (Marokkaans) brood of vers, knapperig stokbrood.
Drink daarbij een lekker glas Marokkaanse mintthee.....
Mmmmmmmmm.......




Artikel links


Geplaatst op 14 februari 2009 23:02 en 10802 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
M.jongkoen.1  
12 mei 2009 11:32
Zijn er behalve als broodbeleg nog andere toepassingen van amlou bekend? Bijvoorbeeld in Maroccaans gebak?

Amber  
12 mei 2009 11:54
Niet dat ik weet, hoewel ik niet zou weten waarom niet.....er staan verschillende gebakrecepten op dit weblog waarin gebruik wordt gemaakt van b.v. nutella en je zou dan in plaats daarvan misschien eens amlou kunnen gebruiken.
Het lijkt me wel iets om lekker mee te expirimenteren....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 sep 2010 12:48
Amlou is typisch Souss Berbers broodbeleg, dus uit het Zuid-Westen van Marokko. Heel veel Marokkanen hebben nooit gehoord van Amlou, laat staan het ooit geproefd te hebben.

Amlou is dus een streekprodukt uit het Zuid-Westen van Marokko, regio Agadir, Essaouira, etc.

Gast  15 mrt 2011 21:53
willie das heerlijk ik mis da ik at het altijd in marokko in belgië kon ik het nergens kopen ga het zeker proberen zelf temaken!
_





_
Gast  12 aug 2011 11:51
als iemand interesse heeft dan kan ik aan argan komen.

Gast  20 okt 2011 19:30
hoe kom je aan arganolie? en moet je die amandelen dus eerst pocheren, schilletje eraf? of meteen in de oven dus met schilletje?
_





_
Amber  
20 okt 2011 22:23
Gebruik witte amandelen(amandelen zonder het bruine velletje dus).
Arganolie is natuurlijk te koop in Marokko, maar hier in Nederland moet je het meestal bestellen via on-line winkels.
Het is wel erg duur; veel duurder dan olijfolie e.d.

groetjes,
AMBER

Gast  24 nov 2011 18:48
hoi ,je hoef de amandelen niet te schillen hoor ,zo heb je zoo n lekker bruine amlou
_





_
Mari50  
27 feb 2012 16:10
hi Amber, heb in Tafraout Amlou gekocht. Heb vergeten te vragen hoe lang je het kunt bewaren. Dat weet jij vast wel. zonnige groeten, mari

Gast  13 okt 2016 12:11
Ik verkoop amlou en pure argan-olie, ik pers het samen met mn ouders. Dus als behoeft of interesse aan hebt neem dan contact met me op.


Hartelijke groet,

Mina
_





_
Gast  05 nov 2016 17:11
Ik wil graag amlou en argen kopen waar doe ik dat en hoe duur is het per halve liter ???

Amber  
06 nov 2016 12:35
Lees de reacties hierboven.
_