Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 08:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 08:41
_
Loezie Online

Door digilou om 08:41
_
Digilou Online

Door sammie49 om 08:39
_
Sammie49 Online

Door hansblaauw om 08:38
_
Hansblaauw Online

Door gerard99 om 08:38
_
Gerard99 Online

Door TontenBrinke om 08:38
_
TontenBrinke Online

Door AngelB om 08:38
_
AngelB Online





_

Andere artikelen



Dorade met kappertjes



Dit heb je nodig:

Voor 6 personen:
1 mooie dorade (zeebaars)(of drie kleinere), schoongemaakt en geschubd;
2 onbehandelde citroenen en het sap van 3 citroenen;
2 uien;
1 kommetje kappertjes;
1 bosje verse koriander;
6 tenen knoflook;
een paar draadjes saffraan;
6 eetlepels olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Laat s nachts de draadjes saffraan weken in een kopje water.
Zeef het water voor gebruik.
Was de dorade goed en snijd ‘m in moten.
Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
Was de citroenen en snijd ze in plakjes.
Was de koriander en hak die fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de uien en de knoflook toe. Laat die zachtjes fruiten en voeg er het citroensap en peper en zout naar smaak aan toe.
Voeg 10 cl. water toe, breng aan de kook en doe de kappertjes er bij.
Leg de moten dorade en de plakjes citroen bovenop het uimengsel, giet het saffraanwater er overheen, doe het deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.
Strooi fijngehakte koriander over de dorade, haal uit de pan en houd warm.
Laat de saus 5 minuten inkoken.
Leg de moten dorade op een mooie schaal en schep de uien/kappertjes/citroen-saus er overheen.
Dien op met grote stukken Marokkaans brood en diverse salades en b.v gebakken aubergines.



Geplaatst op 29 juni 2007 18:52 en 2641 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.