Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Dorade met kappertjes



Dit heb je nodig:

Voor 6 personen:
1 mooie dorade (zeebaars)(of drie kleinere), schoongemaakt en geschubd;
2 onbehandelde citroenen en het sap van 3 citroenen;
2 uien;
1 kommetje kappertjes;
1 bosje verse koriander;
6 tenen knoflook;
een paar draadjes saffraan;
6 eetlepels olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Laat s nachts de draadjes saffraan weken in een kopje water.
Zeef het water voor gebruik.
Was de dorade goed en snijd ‘m in moten.
Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
Was de citroenen en snijd ze in plakjes.
Was de koriander en hak die fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de uien en de knoflook toe. Laat die zachtjes fruiten en voeg er het citroensap en peper en zout naar smaak aan toe.
Voeg 10 cl. water toe, breng aan de kook en doe de kappertjes er bij.
Leg de moten dorade en de plakjes citroen bovenop het uimengsel, giet het saffraanwater er overheen, doe het deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.
Strooi fijngehakte koriander over de dorade, haal uit de pan en houd warm.
Laat de saus 5 minuten inkoken.
Leg de moten dorade op een mooie schaal en schep de uien/kappertjes/citroen-saus er overheen.
Dien op met grote stukken Marokkaans brood en diverse salades en b.v gebakken aubergines.



Geplaatst op 29 juni 2007 18:52 en 2546 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.