Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 15:12
_
Prlwytzkofsky Online





_

Andere artikelen



Rijst/vermicelli met doperwtjes/worteltjes en komijn


Rijstvermicelli met gekruide doperwtjes/worteltjes

Tja, wel een hele mond vol voor de naam van een gerecht, maar de naam van dit gerecht zegt alles over de inhoud van dit lekkere, kruidige bijgerecht.

Dit heb je nodig:

200 gram vermicelli;
100 gram basmatirijst;
3 à 4 worteltjes, in kleine stukjes gesneden;
250 gram diepvries doperwtjes;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander (klik onder dit artikel voor de link over verse koriander);
zout naar smaak;
1 koffielepel gemalen komijn;
olijfolie;
25 gram roomboter.

Zo maak je het:

Stoom (of kook) de doperwtjes samen met de stukjes wortel gaar.

Smelt in een pan de roomboter en roer daar de ongekookte vermicelli doorheen.
Doe de rijst er bij en genoeg water en wat zout om de rijst gaar te koken.
Giet af als alles gaar is.

Doe de gare doperwtjes en worteltjes in een pan en giet er een scheutje olijfolie bij.
Voeg er dan de fijngehakte koriander en de gemalen komijn bij en roer alles om.

Dien de rijst/vermicelli op met eroverheen het gekruide groentenmengsel of schep het groentenmengsel voorzichtig door de rijst/vermicelli heen.

Geef dit bijgerecht bij vlees, vis, etc.......





Artikel links


Geplaatst op 04 maart 2009 14:50 en 4126 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 mrt 2013 18:02
Ga dit zo maken wish me Luck

Amber  
05 mrt 2013 13:24
Succes dan er mee.... :grin:
_





_
Gast  09 mrt 2013 20:01
Hoi beetje late reactie het was lekker hoor maar moest wel veel water r bij doen t werd risotto- achtig

Amber  
11 mrt 2013 13:34
Ik begrijp niet goed waarom er veel water bij moest; na het koken van de rijst en de vermicelli moet je toch eerst alles goed afgieten?
Het is zeker geen risotto en het is een bijgerecht, geen hoofdgerecht.

groetjes,
AMBER
_