Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine lamsvlees met kikkererwten en uien


lamstajine met kikkererwten en uien

Ik hou van de smaak van kikkererwten en ze combineren zo mooi met lamsvlees.....

Dit heb je nodig:

1 kilo lamsvlees;
200 gram kikkererwten die je een hele nacht laat weken;
4 grote uien;
1/2 bosje platte peterselie;
1/2 bosje verse koriander;
1 pijpje kaneel;
1 koffielepel vol gemberpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel kurkuma;
een paar draadjes saffraan (of goedkoper poeder);
zout naar smaak;
olie.

Zo maak je het:

Verhit een scheut olie in een tajine of in een kookpan en doe er de in plakjes gesneden uien, het in grove stukken gesneden lamsvlees en het pijpje kaneel bij.
Braad het vlees en de uien al omscheppend aan tot alles mooi bruin kleurt.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander, de specerijen en peper en zout naar smaak bij en schep alles enkele minuten goed om.
Voeg er dan de uitgelekte kikkererwten aan toe en schep die door de vlees/uienmassa heen, zodat ze goed het specerijen- en kruidenaroma opnemen.
Giet er dan zoveel water bij dat het vlees net onder staat, doe het deksel op de pan of tajine en laat ongeveer 45 tot 1 uur zachtjes koken totdat het vlees botergaar is.

Laat de saus inkoken tot die dik is en dien het gerecht op in de tajine of schep het vlees met de saus, de uien en de kikkererwten op een mooie schaal.
Geef er grote stukken Marokkaans brood bij en evt. een lekkere salade.






Geplaatst op 14 maart 2009 14:34 en 10338 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Saliha  
23 mrt 2009 12:46
Hoi Amber, kan je ook blikje kikkererwten gebruiken.
Groetjes Saliha

Amber  
23 mrt 2009 13:03
Hallo Saliha,

Ja hoor, je kunt gerust een blikje gebruiken.....voeg de uitgelekte (en afgespoelde) kikkererwten dan pas toe op het einde van de kooktijd als het vlees bijna gaar is en warm ze mee in de saus.

beslama,
AMBER
_





_
Lucia55  
08 okt 2009 18:35
Ik laat je weten hoe het ons smaakte, Amber!
Bedankt voor de duidelijke beschrijving van dit heerlijke gerecht!
Ga het binnenkort maken nl.

Amber  
08 okt 2009 22:11
Hallo Lucie,

Veel succes bij het bereiden van dit lekkere gerecht. Is niet al te moeilijk toch?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  06 jun 2013 13:10
Amber Salem aileikoem

Na de overheerlijke banenen pannenkoeken, nu deze tajine. Bijna dagelijks kook ik marokaans en dankzij jou recepten ik weer eens een keer iets anders klaar maken, was inspiratieloos.

Heb bijna alles doorgenomen en in mijn optiek zijn t stuk voor stuk kloppende gerechten ! Daar scheelt het nogal eens aan op t internet.

Misschien moet je eens een kookboek uitbrengen !

Sukran....

Amber  
06 jun 2013 13:36
Fijn dat de recepten hier je goed bevallen.
Ik wens je veel plezier bij het uitproberen ervan.
groetjes,
AMBER
_





_
Gast  11 nov 2014 21:25
dag amber,

is een kofie lepel meer of minder dan een thee lepel?

Amber  
13 nov 2014 14:18
In een koffielepel gaat iets meer dan in een theelepel, zeg maar nét zoveel als in een dessertlepel.
_