Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes

Saskia
30 januari 2018 11:35
_
Amber, ik zo blij dat ik jouw site gevonden heb! Wat een mooie en lekkere recepten, ik ga er mee aan de slag! liefs!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door LadyLely om 22:47
_
LadyLely Online

Door Lydia53 om 22:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Lydia53 om 22:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 22:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marije om 22:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 22:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door annette49 om 22:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door JanJense om 22:35
_
JanJense Online





_

Andere artikelen



Wat moet ik doen voordat ik een tajine voor de eerste keer gebruik?


tajines

Elders op mijn weblog staat een leuk artikeltje over tajines en wat je er allemaal mee kan.

Tajines raken steeds meer bekend in de westerse wereld en ook steeds vaker gebruikt men een tajine om een heerlijke stoofschotel met gebruik van weinig olie of vetten in te bereiden.

Het is echter wel verstandig om een nieuwe tajine een soort "voorbereidingsbehandeling" te geven, want anders loop je het risico dat-ie barst bij het eerste gebruik.
Volg je onderstaande regels dan versterkt dat de tajine en (bij gebruik van een ongeglazuurde tajine) verwijdert het de rauwe kleismaak.

Wees er wel zeker van dat de tajine die je hebt echt geschikt is om in te koken en niet alleen maar voor de decoratie.

Dit moet je doen:

1. Leg de bodem en het deksel in een bak water zodat alles helemaal onder staat.
Laat tenminste 2 uur maar liever nog een hele nacht "weken".

2. Haal de tajine uit het water, laat goed uitlekken en droog goed af.
Smeer de binnen- en buitenkant van de gehele tajine in met (olijf)olie.

3. Zet de tajine in een niet-voorverwarmde oven en verhit de oven dan op 150 graden.
Laat de tajine 2 uur in de warme oven staan.

4. Zet de oven ná twee uur uit en laat de tajine ín de oven afkoelen.
Was de tajine dan weer goed af met de hand en besmeer de binnenkant van de tajine nogmaals met (olijf-)olie.

De tajine is nu helemaal klaar voor gebruik.

Veel plezier daar mee!









Geplaatst op 26 maart 2009 12:13 en 30791 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 aug 2011 13:08
Hallo. Via wat zoekwerk op Google ben ik op uw pagina terechtgekomen. Wat betreft de eerste gebruikname van de Tanjine, had de verkoper in Frankrijk wat anders te vertellen. De onderkant van de Tanjine met knoflook insmeren, en eerst melk laten koken in de Tanjine. Wel zo'n vlamverdeler gebruiken. Van weken en olie sprak die niet ???

Amber  
04 aug 2011 14:02
Eerst wat melk laten koken in een tajine is ook goed. Je kunt beide methoden toepassen.......aan jou de keuze..

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  23 jun 2013 15:42
Hi amber, maakt de temperatuur van het water uit? Moet het bijvoorbeeld per de koud zijn? Sukran

Amber  
23 jun 2013 16:21
Gewoon koud water hoor en dan een hele nacht goed ondergedompeld laten staan.
_





_
Gast  24 aug 2013 09:48
Ik dank u voor de goede uitleg om een aardewerk tajine voor de eerste maal te gebruiken ! Het was héel duidelijk.
groetjes, Jenny.

Amber  
24 aug 2013 11:25
Graag gedaan Jenny.....
_





_
Gast  25 aug 2013 12:16
Hi Amber, krijg ik van jou een simpel recept om met de tajine aan de slag te gaan ? groetjes, Jenny.

Amber  
25 aug 2013 17:39
Hallo Jenny,

Kijk gewoon in de linkerkolom bij "categorieën overzicht" en dan bij de hoofdgerechten; daar vind je talloze tajine-recepten, ook gemakkelijke, met vlees, kip en vis...
Succes er mee.

groetjes,
AMBER
_





_
Amber  
25 aug 2013 17:46
Hallo Jenny,

Kijk gewoon in de linkerkolom bij "categorieën overzicht" en dan bij de hoofdgerechten; daar vind je talloze tajine-recepten, ook gemakkelijke, met vlees, kip en vis...
Succes er mee.

groetjes,
AMBER

Gast  26 aug 2013 16:39
Hallo Amber, hier ben ik weer, dank voor je antwoord.
Er staan inderdaad veel recepten maar ik zou graag een recept hebben voor 1 persoon. Kun je me dit bezorgen ?
Groetjes en dank, Jenny.
_





_
Amber  
26 aug 2013 20:03
Gewoon een recept opzoeken dat je lekker vindt en de hoeveelheden aanpassen voor 1 persoon.
Normaliter worden tajines niet echt bereid voor 1 persoon; heb je dan ook een kleine 1-persoons tajine?

Gast  29 aug 2013 13:27
Ja, Amber ik heb een tajine voor 1 persoon als geschenk gekregen. Toch zeer hartelijk bedankt voor uw antwoorden. Groetjes Jenny.
_





_
Gast  19 mrt 2014 15:50
erg jammer maar ik heb na het eerste proces van verwarmen een barst in de schaal. Naar ik dus aanneem niet meer bruikbaar ?

Amber  
19 mrt 2014 18:18
Heb je de tajine wel goed laten weken in water?
Tja, als-ie gebarsten is dan is-ie niet meer bruikbaar, helaas
_





_
Gast  26 mrt 2014 12:41
Amber kan je tajine ook op een houtvuurtje gebruiken

Amber  
26 mrt 2014 13:32
Een houtvuurtje weet ik niet, maar volgens mij moet dat geen probleem zijn; in Marokko plaatst men de tajine vaak op een houtskoolcomfort en laat de inhoud daarop langzaam gaar worden.....ideaal! :grin:
_





_
Keesvi  
13 apr 2016 17:39
Is die voorbehandeling voor zowel geglazuurde als ongeglazuurde tajines exact hetzelfde?

Amber  
15 apr 2016 22:20
Ja hoor...ik heb zelf ook alleen maar geglazuurde tajine en daar moet het ook mee.
_





_
Gast  07 jun 2016 07:19
Moet de procedure van het inweken elke keer opnieuw gedaan worden alvorens de tajine te gebruiken?

Gast  03 apr 2017 13:18
Ik heb een onbewerkte Tajine gekocht zonder glazuur, krijg deze de zelfde behandeling?
_





_
Gast  30 jul 2017 15:19
Beste Amber,

Alvast bedankt voor de duidelijke uitleg, maar wat als hij geglazuurd is? Enkel de onderkant van de bodem en de contactpunten (waar deksel en bodem elkaae raken) van het deksel zijn nizt geglazuurd.

Alvast bedankt voor je antwoord.

Frank

Gast  08 dec 2017 12:15
Geld dit ook voor een ge glazuurde tajine het weken in het water
_