Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Charissa46 om 10:32
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:29
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:29
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Jonna om 10:29
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mariet1950 om 10:29
_
Nieuw Club bericht geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine kip met gemengde groenten


Tajine kip met gemengde groenten

Een lekkere tajine van kipdrumsticks met kleingesneden groenten......

Dit heb je nodig:

6 kipdrumsticks;
150 gram doperwtjes (diepvries);
4 wortelen;
6 vastkokende aardappelen;
1 ui;
1/2 bosje verse koriander;
3 eetlepels olijfolie;
1/2 koffielepel "ras el hanout" (Marokk.winkel);
1/2 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel gemalen komijn;
1/2 koffielepel kurkuma;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Pel de ui en hak die fijn. Schrap de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
Schil de (niet al te grote-) aardappelen en snijd ze in vieren.
Hak de koriander fijn.

Maak de kipdrumsticks schoon en verwijder evt. het vel.

Verhit de olijfolie in een tajine (of in een kookpan).
Voeg de kipdrumsticks, de helft van de gehakte ui, de specerijen en peper en zout naar smaak toe.
Schep alles goed om en laat 5 minuten zachtjes aanfruiten.
Doe er dan de rest van de gehakte ui, de wortelstukjes en de fijngehakte verse koriander overheen en giet er een flinke scheut water (of kippenbouillon) bij, breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de tajine of op de pan en laat 20 minuten zachtjes stoven.
Doe er dan de partjes aardappel bij, doe opnieuw het deksel op tajine of kookpan en laat nog eens 15 minuten stoven (voeg evt. wat extra water of bouillon toe als er te weinig vocht overblijft).
Voeg de diepvriesdoperwtjes toe en laat 10 minuten meestoven.
Proef ook of er genoeg peper en zout in zit.

Dien het gerecht op in de tajine of schep de kip op een mooie schaal met erover- en omheen de groenten en de saus.
Geef daarbij lekker Marokkaans brood en diverse salades.....





Geplaatst op 30 maart 2009 21:17 en 20351 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  14 jan 2011 18:53
Ik heb dit gerecht gisteren bij mijn zus gegeten en morgen maak ik het zelf! Heerlijk! :grin:

Amber  
15 jan 2011 15:16
Goed zo! Veel plezier en succes met het recept.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 okt 2011 09:57
hallo Amber,

Ik ga het vandaag voor de familie maken en ik zal
het resultaat melden.
Frans

Amber  
24 okt 2011 12:59
Hallo Frans,

Ik wens je dan veel succes met je recept en hoop dat ook je familie het lekker zal vinden.
Ik wacht je reactie graag af.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  26 okt 2011 18:13
Wat is er zo Arabisch aan een Tajine....??

Amber  
26 okt 2011 20:35

Een tajine is een Noord-Afrikaanse stoofpot en in Noord-Afrika wonen Arabieren en berbers; zij gebruiken allemaal een tajine in hun keukens.
In die zin is een tajine ook een Arabisch gebruiksvoorwerp.
Op dit weblog staan trouwens niet alleen Marokkaans/Arabische recepten maar ook recepten van gerechten die ik daarnaast persoonlijk erg lekker vind.
Van alles wat dus, als het maar smakelijk is.
_





_
Gast  31 okt 2011 15:16
Hallo Amber,

Wat een geweldig recept en de smaak in 1 woord een perfecte
Tajine ook voor de familie.
Groetjes ,frans

Gast  06 okt 2012 10:35
Wij hebben heerlijk gegeten. Heb alleen zoete aardappels gebruikt ipv gewone, en couscous erbij? Echt een aanrader dit gerecht zeker ook voor kinderen. :grin:
_





_
Gast  28 nov 2012 13:33
Erg lekker, nu al diverse malen gemaakt, en zeer goed bevallen! Top recept.

Amber  
28 nov 2012 15:52
Bedankt voor al jullie positieve reacties; ben blij dat het iedereen goed bevallen is.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  05 dec 2012 20:13
Hoi Amber,
ik kom net uit Marokko terug en morgen meidenavond. Ga je tajine proberen. Weet jij of je hetzelfde resultaat krijgt in een Nederlandse braadpan of maakt een tajine het echt lekkerder?
Groetjes Marije

Amber  
06 dec 2012 13:29
Ik vind zelf dat het verschil maakt, koken in een tajine,maar in een kook- of braadpan krijg je eigenlijk een nét zo lekker resultaat.
Niet iedereen heeft een tajine in huis dus ik schrijf er meestal bij dat een gewone pan ook best kan.(ik schreef dat ook bij dit recept)

groetjes en succes er mee,
AMBER
_





_
Gast  09 aug 2013 16:36
Hoi Amber,

Ik ben op dit moment met dit recept bezig, er staat een 1/2 koffielepel kan dit ook zien als één theelepel. Ik doe er als extra toevoeging sperzieboontjes en courgette bij.

Groetjes,

Rianne

Amber  
09 aug 2013 20:52
Ja hoor, dat kan allemaal; je kunt het recept net zo aanpassen en ingrediënten toevoegen of weglaten zoals je zelf lekker vindt.
_