Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



SMEN (Marokkaanse gekruide en gerijpte boter)


Smen

Regelmatige bezoekers van mijn weblog zullen dit waarschijnlijk wel eens in mijn recepten zijn tegengekomen: SMEN....

Smen is een speciale, met kruiden vermengde gerijpte boter die vaak in Marokkaanse gerechten wordt gebruikt en dan vooral in couscous en tajines.
Je kunt smen ook heel goed gebruiken in rijstgerechten en het geeft een soort "kazige" smaak aan de gerechten.

Je kunt het kopen bij de Marokkaanse winkels, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken (ik geef hier 2 verschillende recepten dus kies welke je het lekkerst lijkt):

1e Recept.

Dit heb je nodig:

1 kilo boter, op kamertemperatuur;
200 gram zeezout;
1/2 bosje verse thijm;
1/2 liter water.

Zo maak je het:

Breng het water aan de kook, voeg er het zout en de thijm aan toe.
Haal de pan van het vuur en zeef het mengsel. Laat afkoelen.

Kneed het zoute thijmwater goed en langdurig door de boter totdat minstens de helft van het vocht opgenomen is.
Laat staan tot de volgende dag en kneed er dan de rest van het water doorheen.
Doe de Smen in een schone glazen (weck-)pot en bewaar op een koele plek.
In de koelkast kan je de Smen wel een jaar lang bewaren.

2e Recept.

Dit heb je nodig:

250 gram boter;
1 flinke eetlepel zout;
1/2 theelepel oregano.

Zo maak je het:

Vermeng alles goed met elkaar, doe in een schone glazen of aardewerken pot en sluit goed af.
Bewaar op een droge en koele plaats.

Simpel toch?





Geplaatst op 22 april 2009 12:37 en 12214 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 feb 2012 19:15
kun je smen ook gebruiken op brood als een soort kruiden boter

Amber  
29 feb 2012 20:35
Nee, dat zou ik niet doen......
_





_
Gast  24 jul 2014 12:29
Kun je de oregano ook weg laten?


Amber  
24 jul 2014 12:49
Dat zou ik ook niet doen; het geeft juist die specifieke smaak aan de smen.
Als je het wilt uitproberen zonder oregano (of verse thijm zoals in recept 1) dan kan je dat natuurlijk wel zelf uitproberen....
_





_
Gast  10 aug 2014 22:53