Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Anneke123 om 14:43
_
Anneke123 Online

Door Jonna om 14:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Margre om 14:42
_
Margre Online

Door hannekevanveen om 14:42
_
Hannekevanveen Online

Door Jonna om 14:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Karin1963 om 14:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Jonna om 14:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kiptajine met verse gember


kiptajine met verse gember

Met kip én met tajines kan je zóveel kanten uit; ook dit is weer een superlekkere kiptajine, deze keer met verse gemberwortel....

Dit heb je nodig:

1 kip van ongeveer 1 1/2 kilo;
1 ui;
1 koffielepel peper;
1/2 koffielepel zout;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
2 tenen fijngehakte knoflook;
1/2 ingelegde citroen (Marokkaanse winkel of zelf maken, zie het recept onder het artikel; gebruik anders wat vers citroensap);
1/2 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
1 flinke scheut zonnenbloemolie;

Voor de gembersaus:
250 gram verse gemberwortel;
2 eetlepels olijfolie;
1/2 koffielepel gemalen komijn en 1/2 koffielepel kurkuma;
het sap van 1/2 citroen.

Zo maak je het:

Snijd de kip in stukken en leg die in een ruime tajine (of in een kookpan).
Hak de ui zeer fijn en voeg dat bij de stukken kip samen met de specerijen, de peper en het zout, de in stukjes gesneden ingelegde citroenschil, de gehakte knoflook en platte peterselie en een flinke scheut zonnenbloemolie.
Vermeng de stukken kip met al die ingredienten.
Giet er een glas water overheen, breng aan de kook, zet het deksel op de tajine of de kookpan en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken.

Schil en rasp ondertussen de verse gemberwortel en fruit die aan in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie.
Vermeng de gembermassa met het komijnpoeder,de kurkuma en het sap van 1/2 citroen.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de gembermassa bij de kipstukken in de tajine of kookpan en zet het deksel er weer op.
laat zachtjes stoven (kijk of er nog genoeg vocht is) tot de kip goed gaar is.

Dien op in de tajine of schep de kip op een mooie schaal met de gembersaus er over- en omheen.
Dien op met Marokkaans brood. salades en evt. frietjes.





Artikel links


Geplaatst op 23 april 2009 12:42 en 10506 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Sjiha.1  
02 mei 2009 10:10
Beste Amber,

Een paar maanden geleden heb ik een mooie, grote tajine gekocht. Het klinkt misschien gek, maar het heeft wel mijn leven veranderd! Ik had nooit gedacht dat ik zelf zó lekker zou kunnen koken... En zo simpel! Ik ben recepten gaan zoeken op internet en kwam al spoedig op je blog terecht. Waar ik regelmatig terugkom om inspiratie op te doen!
Ik wou je hartelijk bedanken voor al je lekkere, geraffineerde recepten.
Gisteren heb ik de gembertajine gemaakt. Ik heb er ook wat extra ingredienten bij gedaan, die nog in de koelkast lagen (tomaten, paprika, champignons) en het was... heerlijk! Ik ben aangenaam verbaasd dat de grote hoeveelheid gember die in dit recept verwerkt is zo'n subtiele smaak kan hebben!
Vriendelijke groet van Sjiha.


Amber  
02 mei 2009 13:15
Hallo Sjiha,

Ik was prettig verrast te lezen dat je een grote tajine-fan bent (net als ik).
Fijn dat mijn recepten je inspiratie geven bij het bereiden ervan en ja, natuurlijk kan je er zélf aan toevoegen wat jou lekker lijkt of waarvan je denkt dat het recept verbetert, helemaal goed.
Verse gember geeft natuurlijk een geheel ander en lekkerder accent aan gerechten dan b.v. poeder.....ben blij dat je het een geslaagde variatie vond.
groetjes en een heel fijn weekend,
AMBER
_





_
Gast  07 sep 2012 23:08
Heb dit vandaag gemaakt, en iedereen vond het erg lekker. Was eerst bang dat het te veel gember zou zijn, maar het was precies goed. Had alleen de peterselie door koriander vervangen want die had ik nog liggen. De ingemaakte citroen vind ik ook een ontdekking, meteen een hele pot gekocht.
Ik ga zeker nog andere recepten van deze site proberen. Thanx!

groeten,
Robert

Gast  13 mei 2013 22:54
Ik probeerde je recept uit als grote tajine fan. Het was heerlijk! Zo vonden ook mijn gasten. Bedankt! Groetjes Ellen
_





_
Amber  
14 mei 2013 10:11
Hallo Ellen.

Fijn weer te lezen dat ook jij (en je gasten natuurlijk) dit een lekker gerecht vonden.

groetjes,
AMBER

Gast  04 sep 2013 18:18
Amber,

Ben de tajine nu aan t maken maar zet jij de kip nog even in de oven om bruin te worden of bak jij hem van te voren even aan ?
Groetjes
_





_
Amber  
05 sep 2013 16:08
Je kunt als je er een bruin korstje op wilt hebben de stukken kip, als die gaar is,achteraf nog even om en om bakken in de hete olie of op een bakplaat in de oven....

Gast  05 sep 2013 16:16
Dankje amber voor je reactie, heb hem gisteren nog ff onder de gril gezet voor net dat bruine kleurtje.
Nu staat de rundvlees tajine alweer te pruttelen

Blijf nieuwe recepten posten !

Ben benieuw naar jou versie van marmita met kip en frietjes !
_





_
Gast  10 mrt 2018 19:06
Geweldig die heerlijke marokaanse Arabische recepte.