Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 08:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 08:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 08:44
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Rosalina42 om 08:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 08:41
_
Loezie Online





_

Andere artikelen



Dorade gevuld met garnalen


Dorade gevuld met garnalen

Een heerlijk visrecept waarbij ik weer gebruik maak van die fantastische vissoort dorade grise.....
Wit visvlees met weinig graten gevuld met roze garnalen (of de wat duurdere Noordzeegarnalen, ook heel erg lekker)....

Dit heb je nodig:

1 of 2 mooie dorades (ongeveer 500 á 700 gram);
200 gram gepelde kleine roze of Noordzeegarnalen;
1 grote ui;
1 middelgrote aardappel;
1 grote groene paprika;
1 grote rode paprika;
2 grote rijpe tomaten;
1 teen knoflook;
1 volle eetlepel gehakte platte peterselie;
1 volle eetlepel gehakte verse koriander;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel chilipeper;
flinke mespunt zwarte peper;
olijfolie;
citroen;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de platte fijngehakte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngeperste teen knoflook, de specerijen, zout naar smaak, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen.
Vermeng alles goed tot een chermoula (=marinade).
Voeg er de garnalen toe en schep door elkaar.

Leg in een platte ovenschotel of in een tajine de in plakjes gesneden groenten.
Bedek de bodem eerst met plakjes aardappel, daarbovenop de schoongemaakte en in plakjes gesneden groene en rode paprika's, dan één in plakjes gesneden tomaat, de in ringen gesneden ui en eindig met de tweede in plakjes gesneden tomaat.

Neem een beetje van de marinade (zonder de garnalen) en smeer daar de dorade van binnen en van buiten mee in.
(De dorade eerst schoonmaken van binnen, de kop naar keuze laten zitten en goed afspoelen).

Vul de binnenkant van de dorade goed met de met garnalen vermengde chermoula en druk de vis niet helemaal dicht.

Leg de gevulde vis op het groentenbed in de ovenschaal of de tajine; giet er een scheut olijfolie overheen en bestrooi met wat zout.
Leg er een paar plakjes citroen bovenop.

Zet de schaal of de tajine (zonder deksel) in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 20-30 minuten bakken (baktijd afhankelijk van de vis en van de oven).
Bedruip de vis af en toe met het vocht dat vrijkomt tijdens het bakken.
Laat de schotel na de baktijd even rusten in de oven.

Dien dan op in de tajine of op een mooie schaal en serveer er verschillende salades bij, Marokkaans of Turks brood of saffraanrijst.









Dorade gevuld met garnalen vóór bereiding



Geplaatst op 06 mei 2009 12:27 en 9394 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 jun 2012 21:01
ziet er erg lekker uit !
ik heb alleen nog nooit wat met vis gemaakt...dus mijn vraag is hoe maak ik de vis van binnen schoon etc..?

groetjes

Amber  
07 jun 2012 19:53
Aan de buikzijde opensnijden en ingewanden er uit halen.
Spoelen in schoon water met een scheutje azijn.
Vind je dat nu allemaal teveel werk, dan kan je ook aan je visboer vragen om de vis schoon te maken voor je.
Succes er mee en heb je nog vragen, stel ze gerust....

groetjes,
AMBER
_