Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gevulde lamsvleeschorba (=bouillon) met runderballetjes


Lamsvleeschorba met rundergehaktballetjes

Een lekkere gevulde lamsvleesbouillon met 2 soorten vlees.....


Dit heb je nodig:

300-500 gram lamsvlees, in blokjes (mag iets vet zijn);
200 gram rundergehakt;
2 eetlepels olijfolie;
4 eetlepels tomatenpuree;
200 gram van een kleine pastasoort (b.v. "vogeltongetjes");
100-150 gram in één nacht geweekte kikkererwten;
1 bosje verse koriander;
een paar blaadjes verse mint;
het sap van 1/2 citroen;
peper en zout naar smaak;
evt. 1 bouillonblokje;
1/2 koffielepeltje saffraanpoeder;
1 pijpje kaneel + 1 koffielepel gemalen kaneel;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
water.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een kookpan en braad daar al omscheppend de blokjes lamsvlees in aan.
Voeg, als het vlees lekker bruin kleurt, de tomatenpuree, aangelengd in wat water en vermengd met de saffraan, het pijpjekaneel, 1/2 koffielepel kaneel en peper en zout naar smaak toe.

Roer alles goed door elkaar en doe er ook de geweekte en uitgelekte kikkererwten en de helft van de fijngehakte koriander erbij en laat alles al omscheppend even mee fruiten.

Voeg er dan 1 1/2 liter water aan toe en evt. het verkruimelde bouillonblokje.

Breng alles aan de kook, zet het vuur dan laag en laat zachtjes koken totdat de kikkererwten en het lamsvlees gaar zijn.

Voeg er de pasta al roerend aan toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Controleer de smaak van de soep en doe er evt. nog zout en peper bij als dat nodig mocht zijn.

Maak ondertussen de gehaktballetjes:
Vermeng het gehakt met 1/2 koffielepel kaneelpoeder, 1/2 koffielepel komijnpoeder, wat fijngehakte platte peterselie of verse koriander , de geraspte schil van 1/2 citroen en peper en zout naar smaak.
Draai kleine balletjes van het aangemaakte gehakt en bak die goudbruin in een beetje olie in een koekenpan.

Meng de balletjes gehakt door de soep of schep bij het opdienen een paar balletjes in elke soepkom.
Voeg vóór het opdienen van de chorba de rest van de fijngehakte koriander en de fijngehakte blaadjes verse mint toe.
Maak de soep af met het sap van de halve citroen.







Geplaatst op 09 juni 2009 20:19 en 3384 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.