Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 10:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:27
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:25
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door jannie1944 om 10:25
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door redone om 10:24
_
Redone Online

Door Jonna om 10:24
_
Jonna Online

Door jannie1944 om 10:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kefta (=gehakt) met abrikozen en rozemarijn


Kefta met abrikozen en rozemarijn

Deze Marokkaanse gehaktspiesjes zijn erg geschikt voor de barbecue maar je kunt ze ook lekker grillen in een grillpan of koekenpan.

Dit heb je nodig:

700 gram rundergehakt (of lams als je dat lekkerder vindt);
10 gedroogde abrikozen;
1 eetlepel kleine rozijnen;
1 eetlepel komijnpoeder;
8 takjes verse rozemarijn;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak twee van de gedroogde abrikozen fijn.
Voeg dat toe aan het gehakt in een kom.
Voeg de rozijnen toe, het komijnpoeder en peper en zout naar smaak.
Vermeng alles goed door elkaar.

Maak ongeveer 24 balletjes van het gehaktmengsel.
Maak 8 spiesjes door 8 sateprikkers samen met een takje rozemarijn te "bekleden" met 3 balletjes gehakt met daartussen 2 gedroogde abrikozen.

Bestrijk de spiesjes met wat olie en grill ze gaar en goudbruin op de barbecue, in een grillpan of in een koekenpan.

Dien heet op met lekker Marokkaans brood en een frisse salade.

TIP;
Je kunt de abrikozen ook vervangen door gedroogde en ontpitte pruimen en als je geen rozemarijn kunt vinden dan kan je die ook weglaten.





Geplaatst op 11 juni 2009 18:06 en 4540 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
10 jul 2009 14:05
Deze spiesjes waren heerlijk,de abrikoosjes die warm ook heerlijk erbij smaakten..
Toppie voor het vernieuwende en verfrissende recept.l