Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ansvanluijt om 05:05
_
Ansvanluijt is vandaag Jarig

Door domo76lw om 05:05
_
Domo76lw is vandaag Jarig

Door wwvanmensfoort om 05:05
_
Wwvanmensfoort is vandaag Jarig

Door pieter150 om 05:05
_
Pieter150 is vandaag Jarig

Door hannyo om 05:05
_
Hannyo is vandaag Jarig

Door marjaveer44 om 05:05
_
Marjaveer44 is vandaag Jarig

Door j17best om 05:05
_
J17best is vandaag Jarig

Door Peter321 om 05:05
_
Peter321 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Karnemelkbaghrirs (Marokkaanse gaatjespannenkoeken)


Baghrir bereid met karnemelk

Er staan al recepten op dit weblog van de bekende baghrir, maar deze versie wordt gemaakt met karnemelk en dat geeft er tóch weer een aparte smaak aan; overheerlijk natuurlijk!!

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 10-12 stuks:
250 gram bloem;
250 gram fijn griesmeel;
1 koffielepel zout;
2 eetlepels gedroogde gistkorrels;
2 zakjes bakpoeder;
3 dl. karnemelk;
1 1/2 dl. volle melk;
4 1/2 dl. lauw water;
1 koffielepel vanille-essence (naar smaak) of oranjebloesemwater.


Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een blender (eerst de vloeibare ingrediënten en daarna de vaste) en mix alles goed tot een glad beslag zonder klontjes.

Giet het beslag in een hoge kom en dek af met een vochtige doek of met plastic.
Laat 30 tot 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Als het beslag gaat schuimen dan is het klaar om te gebruiken.

Verwarm op matig vuur een anti-aanbak(pannenkoeken)pan en vet die licht in met wat olie.

Roer je beslag goed door vóór het bakken van elke baghrir.

Schep één pollepel in de verhitte koekenpan en bak de baghrir langzaam aan één zijde.
Er verschijnen allemaal kleine gaatjes aan de bovenkant en er moet geen vloeibaar beslag meer te zien zijn.

Leg de gebakken baghrir op een schone droge doek (vooral niet stapelen!)

Bak alle baghrir tot het beslag op is.

Smelt een flinke klont roomboter met een scheut honing en besprenkel de baghrir met dit mengsel.
Serveer bij een lekker glas mintthee.




Artikel links


Geplaatst op 07 september 2009 12:19 en 9336 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 apr 2013 13:05
salamoehaleikom wr br,

Kan ik de karnemelk weglaten of iets anders in de plaats gebruiken?
Alvast bedankt.
Gr Fatima

Amber  
02 apr 2013 13:39
Karnemelk is nu juist de "ster" in dit recept; een variatie op de gewone baghrir waarvan ook een recept op dit weblog staat;misschien maak je die liever?
Ik heb de link naar "gewone"baghrir onder aan dit recept geplaatst.

groetjes,
AMBER


_





_
Gast  15 sep 2013 16:46
HALO LIEVE AMBER
BEDANKT VOOR AL DIE LEKKERE RECEPTEN MAAR IK HEB EEN VRAAGJE? heb je ook zoete broodjes? alvast bedankt


xxxxx chakira