Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ingrid1972 om 05:09
_
Ingrid1972 is vandaag Jarig

Door RuudLaHeijne om 05:09
_
RuudLaHeijne is vandaag Jarig

Door steenbok33 om 05:09
_
Steenbok33 is vandaag Jarig

Door pieter985 om 05:09
_
Pieter985 is vandaag Jarig

Door mikado om 05:09
_
Mikado is vandaag Jarig

Door Hedy1956 om 05:09
_
Hedy1956 is vandaag Jarig

Door zilvermeeuw om 05:09
_
Zilvermeeuw is vandaag Jarig

Door a.debie om 05:09
_
A.debie is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Briouats met gehakt, ei en kaas


briouats met gehakt, ei en kaas

Ja hoor....ik ben nog lang niet "uitgevarieerd" met die lekkere briouats-recepten.
Dit is er ook weer zo één......

Dit heb je nodig:

1 pak diepvries loempiavellen;
1 pond rundergehakt;
komijnpoeder,paprikapoeder, peper en zout naar smaak;
2 teentjes (of meer) knoflook;
scheut olijfolie;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie (zie link onder dit recept);
1/2 bosje fijngehakte verse koriander (zie link onder dit recept);
3 grote eieren;
1 fijngehakte ui;
harissa (zie link onder dit recept);
1 pakje cheddar-kaasplakjes.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom het rundergehakt met de specerijen en het zout en de fijngehakte knoflooktenen.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de fijngehakte ui.
Voeg het gehaktmengsel er aan toe en bak alles omscheppend rul.
Roer er dan de losgeklopte eieren doorheen tot die zijn gestold.
Laat afkoelen en schep er dan de fijngehakte platte peterselie en fijngehakte verse koriander doorheen.

Smeer onderaan een ontdooide loempavel wat harissa, leg daar een plakje kaas op en schep daar wat van het gehaktmengsel op.
Rol dan op tot briouats (zie foto).
Doe hetzelfde met de rest van de loempiavellen tot het gehaktmengsel op is.

Bak de briouats in de hete olie goudbruin en knapperig.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.





briouats met gehakt en kaas (bereiding)


briouats met gehakt en kaas (bereiding2)


briouats met gehakt en kaas (bereiding3)


Artikel links


Geplaatst op 22 september 2009 11:52 en 11129 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 mei 2012 12:58
lekker recept ! mijn man en ik hebben het samen gemaakt, was heerlijk

Gast  29 mei 2012 12:58
HEERLIJK!!!!! de seks was ook goed na dit te hebben gegeten
_





_
Gast  07 aug 2012 17:58
Hoe lang duurt dit om te maken?

Amber  
07 aug 2012 21:18
Ligt er aan hoe snel je zelf bent......
Zonder dollen;je bent er wel even mee bezig, toch zeker wel een uur als je ze goed en netjes wilt maken.
Probeer het eens uit, zou ik zeggen.
_