Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mieke.matheeuwsen om 01:01
_
Mieke.matheeuwsen Online

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online

Door Annemarie. om 00:15
_
Annemarie. Online





_

Andere artikelen



Briouats met gehakt, ei en kaas


briouats met gehakt, ei en kaas

Ja hoor....ik ben nog lang niet "uitgevarieerd" met die lekkere briouats-recepten.
Dit is er ook weer zo één......

Dit heb je nodig:

1 pak diepvries loempiavellen;
1 pond rundergehakt;
komijnpoeder,paprikapoeder, peper en zout naar smaak;
2 teentjes (of meer) knoflook;
scheut olijfolie;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie (zie link onder dit recept);
1/2 bosje fijngehakte verse koriander (zie link onder dit recept);
3 grote eieren;
1 fijngehakte ui;
harissa (zie link onder dit recept);
1 pakje cheddar-kaasplakjes.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom het rundergehakt met de specerijen en het zout en de fijngehakte knoflooktenen.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de fijngehakte ui.
Voeg het gehaktmengsel er aan toe en bak alles omscheppend rul.
Roer er dan de losgeklopte eieren doorheen tot die zijn gestold.
Laat afkoelen en schep er dan de fijngehakte platte peterselie en fijngehakte verse koriander doorheen.

Smeer onderaan een ontdooide loempavel wat harissa, leg daar een plakje kaas op en schep daar wat van het gehaktmengsel op.
Rol dan op tot briouats (zie foto).
Doe hetzelfde met de rest van de loempiavellen tot het gehaktmengsel op is.

Bak de briouats in de hete olie goudbruin en knapperig.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.





briouats met gehakt en kaas (bereiding)


briouats met gehakt en kaas (bereiding2)


briouats met gehakt en kaas (bereiding3)


Artikel links


Geplaatst op 22 september 2009 11:52 en 11316 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 mei 2012 12:58
lekker recept ! mijn man en ik hebben het samen gemaakt, was heerlijk

Gast  29 mei 2012 12:58
HEERLIJK!!!!! de seks was ook goed na dit te hebben gegeten
_





_
Gast  07 aug 2012 17:58
Hoe lang duurt dit om te maken?

Amber  
07 aug 2012 21:18
Ligt er aan hoe snel je zelf bent......
Zonder dollen;je bent er wel even mee bezig, toch zeker wel een uur als je ze goed en netjes wilt maken.
Probeer het eens uit, zou ik zeggen.
_