Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online

Door Annemarie. om 00:15
_
Annemarie. Online

Door jocowi om 00:15
_
Jocowi Online





_

Andere artikelen



Mini-sausijshapjes


minisausijshapjes

Lekkere hapjes als voorgerecht of om te serveren als tussendoortjes bij een drankje....

Dit heb je nodig:

400 gram bladerdeeg (uit de koeling of anders diepvries);
15 dunne lamssausijsjes (of merguezworstjes);
1 eigeel;
50 gram geraspte Gruyèrekaas (of andere kaas naar smaak);
30 gram sesamzaadjes;
1 eetlepel bloem.

Zo maak je het:

Leg het bladerdeeg op een vlakke werkplek.
Snijd het bladerdeeg uit de koeling in lange repen en die weer in rechthoeken, zodanig dat je 30 kleine plakjes bladerdeeg krijgt.
(ontdooi anders het diepvries-bladerdeeg en snijd elk plakje doormidden).
Snijd elk lamssausijsje in tweeën en rol elke helft in een plakje bladerdeeg (zie de foto).

Verwarm de oven vóór op 240 graden C.
Leg de sausijsrolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Klop het eigeel los met één eetlepel koud water en bestrijk de rolletjes er mee.
Bestrooi dan met wat sesamzaadjes en/of wat geraspte gruyèrekaas.
Zet de plaat ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Draai de temperatuur van de oven lager tot 200 graden C. en zet de plaat met sausijsrolletjes in de oven.
Laat ongeveer 10 minuten bakken; let op dat het deeg niet té donker wordt.
Laat afkoelen tot lauw en dien op.





Geplaatst op 26 september 2009 21:53 en 6370 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
07 okt 2009 16:13
Dit is zo lekker,en favoriet voor traktaties op school als er gegeten moet worden....
of lkkr als tussendoortje...Neee,gewoon lekker voor altijd...

Amber  
07 okt 2009 23:57
Ja toch........hahahaha......jij houdt nét als ik van lekkere hapjes, hè?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  08 sep 2010 14:51
waar kan je lamssausijsjes kopen

Amber  
09 sep 2010 18:06
Bij de Marokkaanse of Turkse slager maar als je er niet aan kunt komen dan zijn rundermerguez ook wel goed hoor.
Als het maar dunne sausijsjes zijn....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  11 apr 2012 11:26
lekker :grin: