Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Gegratineerde preischotel met cashewnoten


gegratineerde preischotel met cashewnoten

Probeer deze vegetarische smaakvariatie eens; prei met cashewnoten.......room/kaas-mengsel er overheen en lekker gratineren in de oven....mmmmmm....

Dit heb je nodig:

4 flinke preien;
20 cl. room;
2 hele eieren en 1 eigeel;
1 eetlepel bloem;
2 volle eetlepels grofgehakte ongezouten cashewnoten;
1 eetlepel geknipte verse bieslook;
1 koffielepel kerriepoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
beetje zout;
klontje roomboter;
geraspte kaas |(Gruyère of een andere kaas die lekker smelt).

Zo maak je het:

Verwijder de buitenste bladeren van de preien, snijd er het donkergroene deel van af plus een klein stukje van het witte uiteinde.
Was de prei goed, laat uitlekken en snijd in dunne ringetjes.

Verhit de boter in een pan en fruit de prei daarin al omscheppend; voeg er het kerriepoeder, het gemberpoeder, de zwarte peper en wat zout aan toe.
Schep alles goed om en laat ongeveer 5-8 minuten smoren.

Hak ondertussen de cashewnoten zeer grof (geen poeder!) en roer die samen met de geknipte verse bieslook door het preimengsel.

Schep alles in een licht ingevette ovenschotel.
Verwarm de oven vóór op 200 graden.

Klop in een kom de eieren en het eigeel los en klop er de room, de bloem en een beetje zout doorheen.

Schenk het eiermengsel over de prei en bestrooi het geheel met de geraspte (gratineer-)kaas.

Zet 35-40 minuten in de hete oven.

Haal de schotel uit de oven als de bovenkant mooi bruin is.
Laat iets afkoelen alvorens te serveren zodat de bovenkant een beetje stevig wordt.





Geplaatst op 09 oktober 2009 20:36 en 8116 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Pieneke  
12 okt 2009 21:13
ziet er heerlijk uit Amber, misschien maak ik het nog eens.
ga straks e site eens bekijken gr.luv pien

Amber  
12 okt 2009 21:24
Hallo Pieneke,

Bedankt voor je reactie en fijn dat je eens een recept (of misschien wel meerdere) wilt gaan uitproberen....
Veel kookplezier daarbij en kom nog eens langs als je wilt.
groetjes en een fijne avond,
AMBER
_





_
Amber-fan  
13 okt 2009 17:05
Hoi Amber!

Dit wil ik graag gaan maken. Serveer je er brood of iets anders bij?

Groet,

Je trouwe fan



Amber  
14 okt 2009 11:59
Hallo Amber-fan.

Wil je het helemaal vegetarisch houden dan kan je er brood en evt. een lekkere salade bij serveren; wil je dat niet dan kan je er gegrillde visfilets of kebabs bij geven.

groetjes en een fijne dag,
AMBER
_