Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 15:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online





_

Andere artikelen



MHEMMER (Marokkaanse aardappelomelette)




Dit heb je nodig:

7 eieren;
6 of 7 middelgrote aardappels;
3 wortelen;
doperwten;
paar takjes platte peterselie;
zout en zwarte peper naar smaak;
(olijf)olie.

Zo maak je het:

Kook de aardappelen zonder ze te schillen. Maak de wortelen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Kook die in weinig water gaar samen met een handjevol diepvriesdoperwtjes. Giet ze af als de stukjes wortel beetgaar zijn.
Klop ondertussen de zeven eieren los in een schaal.
Verwijder de schil van de gekookte aardappelen en prak ze tot puree.Voeg er de geklopte eieren, de wortelstukjes, de doperwtjes, de fijngehakte peterselie en zwarte peper en zout naar smaak aan toe.
Vermeng het geheel goed met elkaar. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de olijfolie en verdeel het mengsel in de pan.Laat het gerecht op lage temperatuur langzaam bakken en duw zo nodig de randen van de omelette naar het midden. Draai de omelette, als de onderkant gaar en bruin is, voorzichtig om met behulp van een grote deksel en laat de andere kant ook gaar worden (ongeveer 15 minuten).
Leg op een mooie ronde schaal en snijd de Mhemmer in punten.




Geplaatst op 07 maart 2007 15:09 en 5641 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 mei 2011 21:56
hallo Amber,

ziet er lekker uit, zou graag het proberen. Hoeveel olie moet er in de pan?

naima

Amber  
31 mei 2011 13:34
Gewoon naar je eigen smaak; een flinke scheut, zou ik zeggen.... :grin:

groetjes,
AMBER
_