Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door theDon om 17:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 17:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door theDon om 17:10
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Korenwolf49 om 17:07
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door tulpmans om 17:03
_
Tulpmans Online

Door Briesje om 17:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 17:02
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fiederelsje om 16:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kefta (Marokkaanse gehaktballetjes)


Kefta (Marokkaans gehakt)

Gehaktballetjes gaan er bij iedereen wel in en vooral deze heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes met pittige kruiden...

Dit heb je nodig:

500 gram rundergehakt;
1 zeer fijn gesnipperde ui;
twee eetlepels gemengde verse fijngehakte kruiden (platte peterselie en verse koriander);
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel kurkumapoeder;
1 koffielepel zout;
1/2 koffielepel witte gemalen peper;
1 koffielepel gemalen komijn;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten (ook de olijfolie) in een kom en vermeng dan alles goed met je handen.
Maak kleine balletjes ter grootte van een walnoot en druk die iets plat.
Verhit iets olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de Keftaballetjes aan beide zijden bruin en gaar.
Dien op met daarbij bijv. gebakken aardappelen uit de oven en een lekkere salade.







Geplaatst op 03 november 2009 15:19 en 24281 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Kortekee  
15 nov 2009 18:42
HA die Amber,

Ik heb even rondgekeken bij je recepten en heb er al het één en ander tussen gezien, wat mij wel wat lijkt.
Lekker hoor, zo eet je weer eens iets anders. Ik kom snel terug om iets uit te zoeken.
Ben je zelf Marokkaanse, of ben je dol op de Marokkanse cultuur en keuken??

Groetjes Annette.

Amber  
16 nov 2009 13:56
Hallo Annette,

Ben blij dat er iets voor je bij staat en nee, ik ben zelf geen Marokkaanse maar wél ooit getrouwd geweest met een Marokkaanse man (en heb twee half-Marokkaanse zoons).
Ben dól op Marokko en de Marokkaanse cultuur (en niet te vergeten het Marokkaanse eten) dus vandaar dit weblog.

groetjes en een fijne dag,
AMBER
_





_
Amber-fan  
16 dec 2009 17:14
Hoihoi Amber!

Dit is werkelijk een heerlijk gerecht! Heb het geserveerd met gekruide gebakken aardappelen en een frisse salade, zoals je dat aanbeveelt.

Mijn vriend is ook dol op je gerechten, vooral de tajine. Ga nu zelfs met de Kerst Marokkaans koken. Heerlijk.

Jammer dat een hoop Hollanders altijd zeggen: "Dat lust ik niet". Ze eten wel de pan leeg hoor.

Ga door met je recepten meid!

Groetjes en een prettige avond,

Je grootste fan

Amber  
17 dec 2009 00:07
Hallo Amber-fan,

Leuk om weer eens iets van je te horen en dat je weer één van mijn gerechten hebt uitgeprobeerd; fijn ook dat het goed gesmaakt heeft en daar gaat het uiteindelijk toch om hè?

Ja hoor, waarom zou je ook niet met de Kerst Marokkaans eten?
Genoeg ideetjes te vinden voor een heerlijk en smakelijk etentje..

Ik wens jou en je vriend hele fijne feestdagen en natuurlijk ook een goed en gezond 2010,

groetjes,
AMBER
_





_
Amber-fan  
03 nov 2010 17:11
Hoihoi Amber!

Heb een vraagje. Kan ik dit gerecht opdienen met zoete aardappeltjes en rozijnen, of wordt de smaak dan te heftig vanwege de kruiden? Wilde wel de smaak van de salade neutraal houden.

Groetjes en een prettige avond,

Je fan

Amber  
04 nov 2010 20:03
Hallo Amber-fan,

Nee, sorry, maar ík denk dat dat niet zo'n goede combinatie is.
Net wat je zegt; dat komt door de kruiden in het gehakt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  14 aug 2012 19:25
Heb al een paar recepten uitgeprobeerd, in één woord Super! ben zelf half Marokkaans half Nederlands en krijg nu steeds meer interesse in de Marokkaanse keuken.. super leuk dit alles! complimenten

Amber  
15 aug 2012 12:46
Fijn dat je de recepten lekker vind; ook mijn kinderen zijn half-Marokkaans en vinden een Marokkaanse maaltijd op z'n tijd ook erg lekker.
Ik wens je veel succes en kookplezier met de recepten die je hier vindt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  27 sep 2012 17:08
Het was een fantastische recepten, bedankt ... voor de recepten .

Amber  
28 sep 2012 13:38
Graag gedaan hoor....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  29 mei 2014 17:17
Heerlijke gehaktballetjes!!! Het recept is al vele malen doorgegeven.
Leuke website ga er nog meer van maken.
groetjes Sjoukje

Amber  
29 mei 2014 17:21
Hoi Sjoukje,

Fijn dat deze gehaktballetjes je bevallen.
Kijk nog eens rond op dit weblog en je zult nog veel meer lekkers ontdekken!
Veel kookplezier daar bij.

Groetjes,
Amber
_