Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Appeltjes met speculaas uit de oven


appeltjes met speculaas uit de oven

Nóg zo'n lekker herfstachtig recept en zélfs met een hint naar Sinterklaas door de speculaasjes gebruikt in dit recept......

Dit heb je nodig:

4 middelgrote appels (Goudreinet, Jonagold, etc);
100 gram speculaasjes;
80 gram roomboter op kamertemperatuur.

Zo maak je het:

Verhit de oven vóór op 180 graden.

Verkruimel de speculaasjes tot een fijn poeder.
Vermeng dat met de zachte roomboter tot een deegje.

Was de appels en prik ze rondom in met een vork zodat de schil niet scheurt tijdens het bakken in de oven.
Snijd eerst een "kapje" af van de appels.
Hol de appels ter grootte van een walnoot uit met een lepeltje en zorg ervoor dat je niet door de bodem gaat. (zie foto 2).

Vul de uitgeholde appels met de speculaasvulling.
Zet de gevulde appels op een bakblik of in een ovenschotel.
(zie foto 3)
Zet de afgesneden kapjes weer op de gevulde appels.
Schenk een klein beetje water in het bakblik of de ovenschotel tegen het verbranden.

Zet de appels ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (de baktijd variëert voor het soort en de grootte van de appels dat je hebt gebruikt en de oven).
De appels zijn klaar als het vruchtvlees zacht is.

Bestrooi de speculaasappeltjes met poedersuiker.

Dien lauwwarm op evt. met daarbij een toef slagroom of een bolletje vanille- of kaneelijs.






appeltjes met speculaas uit de oven2


appeltjes met speculaas uit de oven3



Geplaatst op 20 november 2009 13:40 en 6687 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benneke  
20 nov 2009 15:16
Hoi Amber, dat ziet er smakelijk en niet te moeilijk uit. Een groet van Benneke

Amber  
21 nov 2009 00:19
Ha Benneke,
Bedankt voor je reactie en nee, het is helemaal niet moeilijk te maken......eens een keertje uitproberen dus?

groetjes en een heel fijn weekend,
AMBER
_





_
Chrisje  
23 nov 2009 18:23
Beste Amber,
Het lijkt erg smakelijk dit recept met de appels en de speculaas! Ga dit uitproberen! Wij doen het ook wel eens met gewone bruine suiker de appel opvullen maar dan iets minder vruchtvlees uithalen alleen het klokhuisje. En dan met slagroom en ijs...Groetjes Chrisje

Amber  
23 nov 2009 18:32
Hallo Chrisje,

Ja, jouw suggestie kan natuurlijk ook.....ik maak ook wel eens gevulde appels met amandelspijs of rozijnen, suiker en kaneel op de plaats van het met een appelboor uitgeboorde klokhuis; zo kan je er natuurlijk ook een plakje diepvriesbladerdeeg omheen doen en dan heb je een appelbol.
Bovenstaand appelrecept met speculaas is gewoon weer een iets andere variatie daar op en toepasselijk met het Sinterklaasfeest in aantocht....
Eet smakelijk,
groetjes en een fijne avond,
AMBER
_





_
Carry  
24 nov 2009 11:06
Mmm, dat wordt smullen. Ik ga alle suggesties uitproberen! Las laatst ergens een recept waar de appeltjes gevuld werden met gehakt. Groet Carry

Amber  
24 nov 2009 13:49
Hoi Carry,

Ja, zou ook best wel kunnen denk ik.........wél apart hoor......maar waarom ook niet?

groetjes en een fijne dag,
AMBER
_