Nóg zo'n lekker herfstachtig recept en zélfs met een hint naar Sinterklaas door de speculaasjes gebruikt in dit recept......
Dit heb je nodig:
4 middelgrote appels (Goudreinet, Jonagold, etc);
100 gram speculaasjes;
80 gram roomboter op kamertemperatuur.
Zo maak je het:
Verhit de oven vóór op 180 graden.
Verkruimel de speculaasjes tot een fijn poeder.
Vermeng dat met de zachte roomboter tot een deegje.
Was de appels en prik ze rondom in met een vork zodat de schil niet scheurt tijdens het bakken in de oven.
Snijd eerst een "kapje" af van de appels.
Hol de appels ter grootte van een walnoot uit met een lepeltje en zorg ervoor dat je niet door de bodem gaat. (zie foto 2).
Vul de uitgeholde appels met de speculaasvulling.
Zet de gevulde appels op een bakblik of in een ovenschotel.
(zie foto 3)
Zet de afgesneden kapjes weer op de gevulde appels.
Schenk een klein beetje water in het bakblik of de ovenschotel tegen het verbranden.
Zet de appels ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (de baktijd variëert voor het soort en de grootte van de appels dat je hebt gebruikt en de oven).
De appels zijn klaar als het vruchtvlees zacht is.
Bestrooi de speculaasappeltjes met poedersuiker.
Dien lauwwarm op evt. met daarbij een toef slagroom of een bolletje vanille- of kaneelijs.